Klimaatverandering, waarschijnlijk heeft iedereen er de afgelopen tijd veel over gelezen en gehoord. De Klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) in het kader van het klimaatgedrag is nog steeds in volle gang. Ook de reisbranche houdt zich hier mee bezig, vorige week kwam de ANVR (reisbrancheorganisatie) met nieuws naar buiten dat ze het belangrijk vindt haar verantwoordelijkheid te nemen in de duurzame toekomst van het toerisme en heeft hiervoor de ‘Glasgow declaration on climate action in tourism’ getekend, als een van de eerste Europese reisbrancheorganisaties. Volgens het ANP wil Reisorganisatie TUI zijn CO2-uitstoot echt beperken door de emissie van het broeikasgas daadwerkelijk terug te dringen. Tui wil minder gaan doen met het compenseren van CO2-uitstoot door bijvoorbeeld bomen te planten. 

Afgelopen maart introduceerde TUI ook al Fair Travel. Fair Travel zijn (gewone) duurzame vakanties die oog hebben voor de toekomst. Met Fair Travel is er in het bijzonder aandacht besteed aan investering in de verduurzaming van mobiliteit, steun aan de lokale economie en gemeenschap en reizigers verblijven in één van de 800 TUI eco-label hotels. Elke geboekte Fair Travel vakantie is inclusief een bijdrage van 2 euro per persoon, TUI verdubbelt deze bijdrage naar 4 euro. Hiermee investeert TUI in een duurzame toekomst d.m.v. projecten over heel de wereld. Reisorganisatie TUI heeft inmiddels bekend gemaakt dat ze met het Black Friday weekend de Fair Travel reizen met extra kortingen aan gaan bieden onder de noemer Fair Friday. Op deze manier willen ze consumenten stimuleren om duurzaam te gaan reizen.

"Wij lanceren Fair Friday omdat wij vinden dat je niet alleen moet praten over wat je wilt bijdragen aan een betere wereld, maar ook iets moet dóen. Zelfs als dat op korte termijn qua verkoop een beetje schuurt; we verkopen tenslotte ook geen vliegreizen meer naar Parijs, alleen nog auto- en treinreizen. Uiteindelijk winnen we er allemaal mee."

Ana Henriques, Manager Brand & Campaigns.
TUI introduceerde in maart Fair Travel.
Print Friendly, PDF & Email