Na twee decennia moeilijk doen met het polder gedoogbeleid werd Nederland ingehaald. In Canada is cannabis tegenwoordig op veel plekken gewoon legaal. Taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber geeft Canadese klanten dan ook de mogelijkheid om wiet te bestellen en vervolgens in de winkel op te halen. Dat kan sinds maandag met Uber Eats in onder meer de stad Toronto. Het was al mogelijk om sterke drank te laten bezorgen, net als in Nederland.

Volgens Uber zal de samenwerking met de Canadese wietproducent Tokyo Smoke ervoor zorgen dat volwassen legaal veilige cannabis kunnen kopen. Ook zal het volgens de maaltijdbezorger bijdragen aan het bestrijden van de illegale markt. Cannabis is tegenwoordig op veel plekken gewoon legaal. Taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber geeft Canadese klanten dan ook de mogelijkheid om wiet te bestellen. Wie wiet bestelt via de app, zal het wel zelf moeten gaan halen. Op deze manier kan de leeftijd en de identiteitskaart worden gecontroleerd.

groeimarkt

De verkoop van cannabis voor recreatief gebruik werd al drie jaar geleden, in 2018, gelegaliseerd in Canada. Toch hebben illegale producenten nog steeds een groot deel van de verkoop in handen. De vraag naar cannabisproducten groeide vorig jaar aanzienlijk, omdat mensen tijdens de lockdowns vaak thuis waren. De Canadese regering verwacht dat de cannabismarkt de komende jaren nog zal blijven groeien. Uber hoopt op deze manier dus de illegale markt te bestrijden en liet al eerder weten dat het zich wilde richten op de snelgroeiende cannabismarkt. Topman Dara Khosrowshahi zei al in april dat het bedrijf overweegt wiet aan huis te bezorgen in de Verenigde Staten wanneer de wet dat toestaat.

Lees ook: Russische techbedrijf Yandex gaat zonder Uber verder

Uber liet al eerder weten dat het zich wilde richten op de snelgroeiende cannabismarkt.
Print Friendly, PDF & Email