Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De deeltaxidienst Gelderland is gegund aan Qarin. De voorbereidingen voor de introductie van haltetaxiRRReis kunnen nu starten. Deze vorm van flexibel vervoer is vanaf 3 april 2022 beschikbaar voor alle reizigers. Volgens Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer, is de gunning voor de haltetaxi is een mooie mijlpaal. In deze tijd waarin de vervoerders en hun medewerkers én de overheid alles op alles moeten zetten om het openbaar vervoer door te laten rijden, investeren we juist in de toekomst. De deeltaxidienst verbindt mensen in Gelderland met het openbaar vervoer.

We krijgen hiermee een belangrijke flexibele schakel voor reizen met het vervoerssysteem. We investeren daarmee in een gezond en sterk openbaar vervoer waarmee ook de bereikbaarheid van het landelijk gebied goed blijft. Ik wens Qarin en alle medewerkers veel succes”, aldus van der Meer.

Gunning

De gunning van de Europese aanbesteding is gedaan op basis van de uitwerking van het vervoersconcept haltetaxi. Daarnaast kon er gescoord worden op allerlei aspecten, waarbij de behoeften van de reizigers centraal stonden. Zo staat het gemak waarmee de reiziger de reis kan plannen en betalen voorop. De korte wachttijd was ook een belangrijk criterium in de aanbesteding. De provincie vertrouwt erop in Qarin een goede en professionele partner te hebben gevonden die bereidheid, energie en visie heeft om het concept haltetaxi verder te ontwikkelen naar een flexibel en samenhangend openbaar vervoersysteem. Het contract heeft een waarde van 2 miljoen euro per jaar.

“De visie van Qarin is om te komen tot een geïntegreerd systeem waarbij alle mobiliteitsaanbieders samen werken, om zo de hele keten van de reis van de klant te versterken. Deze opdracht sluit hier naadloos op aan. Qarin is trots HaltetaxiRRReis samen met de provincie te mogen ontwikkelen. Het is een innovatief concept dat een mooie aanvulling is op het OV in de provincie.”

(Tekst loopt door onder de foto)
gunning van de Europese aanbesteding is gedaan op basis van de uitwerking van het vervoersconcept haltetaxi.

voor-en natransport van het openbaar vervoer

Voor-en natransport gebeurt vaak lopend of fietsend. De deeltaxi is een goede alternatieve vorm van vervoer. Soms delen reizigers de taxi, waarbij de bus- en aanvullende haltes de verbinding vormen tussen de deeltaxi en het openbaar vervoer. De haltetaxi is een deeltaxi die gaat rijden van halte naar halte in gebieden waar geen ‘reguliere’ bus (met vaste dienstregeling) of een trein rijdt. Daarnaast rijdt de haltetaxi van bushalte naar bushalte/taxihalte of het naar treinstation binnen een straal van 15 km op het moment dat de buurtbus of de ‘reguliere bus’ niet meer rijdt. De haltetaxi kan gebruikt worden door mensen die in een rolstoel zitten of een andere beperking hebben maar wel zelfstandig willen en kunnen reizen met het reguliere openbaar vervoer.

Lees ook: RRReis nieuwe naam voor samenwerking van drie provincies