In het kader van haar inspanningen om het vliegen duurzamer te maken, biedt Brussels Airlines haar klanten nu de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van hun vluchten te neutraliseren in dezelfde transactie als hun boeking, met een enkele klik. Na vluchtselectie kunnen ze één van de drie opties kiezen om CO 2 -neutraal te vliegen.

De eerste optie is om SAF te gebruiken dat momenteel wordt geproduceerd uit biogene restmaterialen en direct de CO 2 -uitstoot vermindert. Een tweede optie is het ondersteunen van hoogwaardige CO2-compensatieprojecten van de non-profitorganisatie myclimate. Deze bevorderen een meetbare klimaatbescherming door niet alleen CO 2 te verminderen, maar ook lokaal de leefbaarheid en biodiversiteit te verbeteren. De derde optie is een combinatie van de eerste twee. Nieuw is dat deze opties nu tijdens het boeken kunnen worden geselecteerd, wat het handiger en aantrekkelijker maakt voor de klant. 

De betaling wordt gedaan bij het kopen van het vliegticket, dus CO 2-neutraal vliegen voor passagiers beduidend makkelijker. Bovendien moedigt Brussels Airlines deze opties aan door extra status en Miles toe te kennen aan Miles&More-leden. Sinds de lancering van de optie op haar website afgelopen donderdag, heeft Brussels Airlines een voorlopige conversieratio van bijna 7% gezien, wat boven haar aanvankelijke doelstelling van 5% ligt, aldus de Belgische luchtvaartmaatschappij

"We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de CO 2 -uitstoot van hun vlucht te neutraliseren. Tot nu toe maakte minder dan één procent van de online boekers gebruik van onze al lang bestaande optie om CO2-neutraal te vliegen. Met de integratie van de opties in de boekingstransactie direct, weet ik zeker dat we aanzienlijk meer van onze passagiers zullen overtuigen om CO2-neutraal te vliegen en hiermee een bijdrage te leveren aan duurzamer vliegreizen."

Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines.
Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email