Al meer dan 30.000 mensen hebben ingetekend op de compacte elektrische auto.

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. We krijgen er een schattige compacte elektrische auto bij. Zie je dat autootje, dan denk je direct aan de beroemde BMW Isetta uit de vorige eeuw. De gloednieuwe Microlino is in essentie dezelfde auto die BMW bijna 70 jaar geleden op de markt bracht, maar dan met elektrische aandrijving. 

De ontwikkeling van Micro Mobility Systems startte al in 2016. De Microlino is leverbaar in 8 kleuren, verdeeld over drie versies: Urban, Dolce en Competizione. De Microlino 2.0 heeft  geen stoelen maar een tweepersoonsbank. Alle modellen, op de Urban versie na, krijgen standaard een vouwdak mee waardoor er extra daglicht in de cabine schijnt.

Hoewel de originele BMW Isetta drie wielen had, koos Micro Mobility Systems er toch voor om inspiratie te halen uit de latere modellen van BMW. Die hadden vier wielen omwille van stabiliteit. Qua prestaties gooit de Microlino geen opvallend hoge ogen, maar hij doet het ook niet slecht. Hij wordt aandreven door een 26 pk sterke elektromotor waardoor hij binnen 5 seconden 50km/u rijdt en maximaal 90 km/u kan halen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Micro Mobility Systems

De actieradius kan vrij groot worden. Met het grootste accupakket haalt het karretje 230 kilometer op een volle lading. De kleinste accu doet 95 kilometer en de middelste keuze haalt 175 kilometer. In het interieur zie je een modern, maar klein instrumentenpaneel met een klein touchscreen ernaast. Alles wat je nodig hebt zit hier en is vanuit hier te bedienen.

Instappen kan nog wel een beetje een uitdaging worden, want de stuurkolom blijft op z’n plek. Bij de BMW Isetta uit de jaren ’50 bewogen het dashboard, stuur en stuurkolom mee naar voren bij het openen van het portier.

Foto: Pitane Mobility - BMW Isetta

Ook BMW kwam in 1955 met de BMW Isetta, een op Italiaans ontwerp gebaseerd autootje dat drie wielen had en aangedreven werd door een 12-pk sterk motorblok uit een motorfiets. Het opvallendste aan dit karretje was natuurlijk de enige deur aan de voorkant van het voertuig.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email