Tweede Kamerlid Infrastructuur, Luchtvaart en Scheepvaart VVD gaat weer viraal.

Onveilige verkeerssituaties zijn voor Daniel Koerhuis al jaren een doorn in het oog. Daarom presenteert hij in het debat zijn voorstel om verkeersoverlast aan te pakken die wordt veroorzaakt door pakketbezorgingsbedrijven. Dat die bezorgers zwaar onderbetaald worden en ook nog  financieel gestraft worden als ze de pakketjes niet binnen vastgestelde tijd bezorgen en daarom waarschijnlijk niet netjes parkeren, is natuurlijk geen argument. 

In een gemiddelde woonwijk komen vele pakketbezorgers per dag. Eigenlijk kunnen pakketbezorgers ook gewoon parkeren, dus soms ook gewoon 10 minuten rondrijden om het busje in een parkeervak te plaatsen en dan een stukje lopen naar de klant. Dat kunnen we wel willen, maar willen we dan ook meer betalen voor het leveren aan de deur? Het feit dat pakketbezorgers uitgebuit worden praat uiteraard hun rijgedrag niet goed.

(De tekst gaat verder onder de foto.)
Foto: Facebook Daniel Koerhuis

handhaving

En dan is er ook nog even voor de juridische duidelijkheid het aspect dat een pakketbezorger niet parkeert. Die is aan het laden en lossen normaliter en daar is weer andere regelgeving voor. Deze groep hardwerkende mensen heeft echt geen tijd om op zoek te gaan naar een lege parkeerplaats voor die bus. Soms vertonen pakketbezorgers asociaal gedrag. Stoppen niet bij zebrapaden, geven geen voorrang wanneer dat moet, rijden door rood, en rijden over fietspaden heen met hoge snelheid. Natuurlijk moeten diegene die geen rekening houden met andere mensen wel aangepakt worden. 

agressieve reacties

Het zijn overigens niet alleen de pakketbezorgers. Ook de busjes van Albert Heijn en dergelijke weten aardig de irritatie op te wekken door midden op de weg uit te stappen en aan te bellen bij hun klant.  Het is wachten op de eerste ambulance die zich klemrijdt en achter zo’n busje vast komt te staan. Bestuurders er op aanspreken is zinloos of leidt tot agressieve reacties.

Gerelateerde artikelen:
PostNL
PostNL pakketbezorger sorteert pakjes op fietspad
Print Friendly, PDF & Email