BLUE

Steeds meer zorgen voor brandgevaar bij elektrisch rijden niet terecht.

Het is niet de eerste keer dat in een van de gebouwen waar de elektrische autootjes staan van Picnic in de brand gaan. Het is het derde incident in ruim acht maanden tijd. 

In Rotterdam-Ommoord heeft vandaag een brand gewoed in een distributiecentrum van bezorgservice Picnic. Daarbij zijn drie elektrische bezorgwagens in vlammen opgegaan. Picnic oprichter Michiel Muller zegt dat samen met de leverancier wordt gezocht naar de exacte oorzaak van de branden.

De brand in een Picnic ‘bezorghub’ in Rotterdam liep met een gelukkig goed af. De sprinklerinstallatie bluste het vuur waardoor op zwartgeblakerde autootjes na de schade beperkt bleef.

ligt er gevaar op de loer

Vorig jaar brandde een loods met elektrische accu’s van Felyx in Capelle helemaal uit. Zo nu en dan haalt een brandende elektrische auto het nieuws en moeten we ons de vraag stellen of er gevaar op de loer schuilt bij de opmars van elektrisch aangedreven voertuigen. Maak je vooral geen zorgen. 

Al sinds de auto bestaat zijn er autobranden. Onderzoek van de ANWB stelt vast dat een elektrische auto weliswaar geen verbrandingsmotor heeft, maar wel een hoop elektronica en accu’s aan boord. 

Tijdens het opladen en intensief gebruik van die accu’s produceren ook deze behoorlijk wat warmte. Denk maar aan je mobiele telefoon als deze in de oplader hangt of wanneer je een video kijkt, die kan behoorlijk warm worden. Dat is in principe geen probleem, de techniek is ontworpen om deze hoge temperaturen te kunnen weerstaan.

Gerelateerde artikelen:
brand Picnic in Almelo
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email