Het CBR is een tijdje geleden gestart met een nieuwe socialmediacampagne: Hulp bij Rijbewijs Struggles. Ze zijn deze campagne gestart om Rijbewijstips en de Rijschoolzoeker onder de aandacht te brengen bij jongeren. Nu willen ze ook de aandacht van de ouders van deze jongeren. Het halen van het rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven. Iedereen wil natuurlijk in één keer zijn rijbewijs halen maar de praktijk wijst anders uit. Vorig jaar zijn voor personenauto (B) 327.011 praktijkexamens afgenomen en zijn 172.528 kandidaten geslaagd. Dat is 52,8 procent, iets meer dan de helft. Voor de bromfiets zijn vorig jaar 34.046 praktijkexamens afgenomen en 28.272 kandidaten geslaagd. Dat is een slagingspercentage van 83 procent.

Uit onderzoek blijkt dat het heel belangrijk is om ouders te betrekken in het rijbewijstraject van hun kind. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen in het rijbewijstraject van hun kind. Ouders kunnen hier waarschijnlijk meer in betekenen dan ze misschien zelf weten. Het begint allemaal bij een goede voorbereiding, de juiste rijschool kiezen is er hier één van. Kies een rijschool met een goed slagingspercentage, landelijk is dat percentage gemiddeld 50 procent. Je kunt een rijschool bij je in de buurt vinden met de Rijschoolzoeker op de website van het CBR.

Stimuleer je kind om een theoriecursus te volgen, ze zullen hier veel aan hebben tijdens de rijlessen. Heeft je kind geen DigiD, zorg dat hij of zij deze aanvraagt, deze heeft je kind nodig om een rijschool te machtigen. Ook heeft je kind DigiD nodig om een theorie-examen te reserveren bij het CBR en om een Gezondheidsverklaring naar het CBR te kunnen sturen. Zorg dat je kind op tijd zijn theorie-examen via Mijn CBR reserveert. Ook moet de rijschool gemachtigd worden aan het begin van de rijopleiding via Mijn CBR. Zorg dat je kind meteen aan het begin van de rijopleiding een gezondheidsverklaring op stuurt naar het CBR. Je kind moet voldoende rijlessen nemen, hoeveel dit er moeten zijn kan bepaald worden door de rijopleider. Een Tussentijdse toets (proefexamen) kan je kind ook helpen tijdens de voorbereiding naar het rijexamen. Je kind moet tijdig en in overleg met de rijschool een rijexamen inplannen. Ook is het verstandig dat je kind tijdig voor het rijexamen checkt of alle documenten voor het rijexamen er zijn. Al deze tips van het CBR aan ouders kunnen er misschien voor zorgen dat slagen voor het rijbewijs iets makkelijker wordt. 

Print Friendly, PDF & Email