Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Minister Verlinden vordert agenten na stakingsaanzegging luchtvaartpolitie.

Het betreft de luchthavens van Zaventem, Oostende, Antwerpen, Luik, Charleroi en Wevelgem. Om welke acties het zal gaan, is evenwel nog niet duidelijk. Wel is bekend geworden dat vier vakbonden bij de politie dreigen met acties op de Belgische luchthavens vanaf vrijdag. Door forse bezuinigingen moet de politie het met minder mankracht doen, wat niet alleen de veiligheid van de collega’s maar ook die van de reizigers in het gedrang brengt.

In een schriftelijke mededeling zeggen de bonden dat onder meer in Zaventem een nachtploeg wordt afgeschaft. De werkdruk is zo hoog dat de inspecteurs ’s nachts, na hun shift, niet meer kunnen slapen. Vooral op de kleinere luchthavens houdt het schrappen van diensten risico’s in.

Stakende agenten willen onder meer toegangswegen blokkeren en stiptheidsacties houden. Rond deze dagen is het juist extra druk op de vliegvelden omdat veel mensen terugkeren van zomervakantie.  Ook Charleroi en Zaventem, waar ook veel Nederlandse passagiers vertrekken of aankomen, krijgen te maken met acties. Die in Luik, waar vooral vracht wordt vervoerd, beginnen maandagmiddag.

Het kabinet-Verlinden wijst er in een reactie op dat de federale regering deze legislatuur 310 miljoen euro geïnvesteerd heeft in de geïntegreerde politie. De minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft dinsdag een opvordering voor het luchthavenpersoneel uitgevaardigd.

Stakende agenten willen onder meer toegangswegen blokkeren en stiptheidsacties houden.
Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Ontevredenheid: taxistaking legt Oostende lam tijdens drukste weekend van het jaar
Agendapakket