Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De acties zijn gericht op Midden-Nederland.

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren dinsdag 30 augustus actie – de vierde dag van de aangekondigde estafettestaking – waardoor er de hele dag geen NS-treinen rijden in Nederland met uitzondering van Amsterdam Centraal naar Schiphol Airport en terug. Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland. Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda.NS adviseert de reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. De vervoersmaatschappij probeert zich in te spannen om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag vier keer per uur bereikbaar via Amsterdam Centraal. Maar toch adviseert NS de reizigers voor Schiphol Airport ook gebruik te maken van alternatief vervoer.

acties Midden-Nederland

De acties zijn gericht op Midden-Nederland. Veel treinen rijden van, naar of door dit gebied. Daarbij is Utrecht een plek waar heel veel NS-medewerkers hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden de medewerkers normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel NS collega’s aan de dagelijkse coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstrekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland.

Eerdere stakingsdagen heeft NS zich tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zien ze geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden.

De spoorvervoerder beseft dat ze een groot beroep doen op het begrip en de zelfredzaamheid van de reizigers. Dat vinden ze uiterst vervelend. NS begrijpt de zorgen en het signaal van de medewerkers en daarom willen ze graag in gesprek met de vakbonden om tot een goede cao te komen.

Gerelateerde artikelen:
AppStores