Hasselt is een ware verrassing! Want lokale handelaars schenken jou graag 6 proevertjes en 4 souvenirs.

Oktober is de drukste verkeersmaand in de herfst. Niet alleen door de herfstvakantie, maar ook door de zachte temperaturen die nog steeds de komende week kunnen oplopen tot 20 graden. En dat zorgt er voor dat velen op stap gaan, zeker in Limburg. De Hasselaren zijn een gelukkig volk en stralen dit ook uit. Ze zijn fier op hun stad en willen ze maar al te graag met jullie delen.

Hop on!

Als je makkelijk en genietend de sferen van Hasselt in je op wil nemen, moet je zeker een ritje maken met de babbelfiets. Je kan kiezen bij vertrek tussen een halfuur of een uur lang toeren door Hasselt samen met een echte lokale gids. Het is dus geen echte taxi waarmee je je naar een zelfgekozen bestemming laat rijden. Maar eerder een toeristische belevenis. Laat je verrassen door een ritje langs de culinaire straat, mooie Street art, kerken en musea. Hasselt is een ware verrassing! Want lokale handelaars schenken jou graag 6 proevertjes en 4 souvenirs. Van Hasseltse speculaas, over delicatessen, tot een duurzaam souvenir van oude vlaggen van de stad Hasselt. In Hasselt praten muren niet met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan 100 gevels pakken uit met onweerstaanbare Street art.

jenever

Maar Hasselt biedt veel meer. Als je op bezoek gaat in de jeneverstad wil je weten hoe jenever gemaakt wordt. Dan is een bezoekje aan het jenevermuseum perfect voor jou. Het jenevermuseum bevindt zich in een voormalige kloosterhoeve. Door rondleidingen, workshops en het leren herkennen van geuren en smaken word je wegwijs gemaakt in het gehele productieproces van jenever. Wanneer je op de juiste dagen in de stad bent kan je zelfs genieten van de jeneverfeesten. Afgelopen weekend was dit met een echte primeur want chef-kok Anne-Sophie Breysem is de eerste jeneverambassadeur.

(Tekst loopt door onder de foto)
Eerste Jeneverambassadrice en chef-kok Anne-Sophie Breysem.

natuur

Wie niet zo met jenever begaan is kan terecht in de Japanse tuin. In 1992 werd deze prachtige tuin aangelegd om de vriendschap tussen Japan en Hasselt te benadrukken. De tuin staat symbool voor natuurlijke schoonheid en innerlijke rust, én dat is exact wat je hier ook vindt. Als je een bezoek aflegt onder begeleiding van een gids, word je een stuk wijzer als het gaat om de Japanse rituelen en gebruiken. Dit prachtige park is met zijn 25.000 m² de grootste Japanse tuin van Europa.

mode

Wie Hasselt zegt, zegt ook mode. Al sinds de 14e eeuw heeft Hasselt een belangrijke rol wat mode betreft. In het autovrije deel rondom de Hoogstraat vind je de mooiste winkels en merken. Dat de stad Hasselt veel met mode bezig is, is ook duidelijk te merken aan het grote en brede winkelaanbod in het centrum van de stad. Wil je wat meer authentieke stukken waaronder doopkleding, avondkleding en bijzondere bruidsjurken zien? Dan moet je een bezoek brengen aan het modemuseum. Het is opgericht in 1987 en heeft stukken tentoongesteld die terug gaan tot 1750. Daarnaast zijn er ook hedendaagse collecties en ontwerpen voor de toekomst te bewonderen. Je vindt er telkens wat nieuws door de vele tijdelijke tentoonstellingen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Aan De Grote Markt vind je heel veel terrassen, cafés en leuke restaurants.

genieten

Dat Hasselt een smaakmaker is, bewijzen de vele gezellige restaurantjes en terrasjes die de stad rijk is. Na een dagje stappen is het tijd om te genieten. Aan De Grote Markt vind je heel veel terrassen, cafés en leuke restaurants dicht bij elkaar. Daar kan je de voeten onder tafel schuiven. Kortom, een weekendje Hasselt is een ware aanrader. Hasselt bevindt zich centraal in Limburg wat van de stad de ideale uitvalsbasis maakt om de rest van Limburg te ontdekken. Door de dichte ligging bij de Duitse en Nederlandse grens komen vele internationale toeristen op bezoek.

Gerelateerde artikelen:
Als je op bezoek gaat in de jeneverstad wil je weten hoe jenever gemaakt wordt. 
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email