Pitane Image

Door heel het land is het publiek welkom op ruim 30 locaties om verschillende activiteiten bij te wonen.

Op zaterdag 12 november tussen 10:00 en 15:00 uur, op de slotdag van de Maritime Week, is Dag van de Binnenvaart. Door heel het land is het publiek welkom op ruim 30 locaties om verschillende activiteiten bij te wonen. Het doel van deze dag is geïnteresseerden een reële inkijk te bieden in deze boeiende bedrijfstak.

Op deze dag is er van alles te beleven voor het publiek aan boord van schepen, op scholen, scheepswerven, terminals, binnenvaart musea, op een sluis, in simulatorcentra en bij de Waterscouting worden allerlei activiteiten georganiseerd. Van Westerbroek in Groningen tot Terneuzen in Zeeland en van Delft tot Nijmegen overal zijn er locaties te bezoeken. Belangstellenden krijgen tijdens deze dag een of meer bijzondere belevingen. Zodat ze meer te weten komen, meer interesse krijgen en wellicht overwegen om voor een binnenvaartopleiding of een baan in de sector te kiezen.

(Tekst loopt door onder de foto)

Na een onderbreking van twee jaar is het de Wereld van de Binnenvaart, de organisator van deze dag, weer gelukt om dit evenement te organiseren. Het is de bedoeling dat deze dag gaat uitgroeien tot een jaarlijks evenement. De dag wordt in de eerste plaats georganiseerd om wat meer bekendheid te geven aan deze relatief onbekende branche die in ons land goed is voor een vervoer van 369 miljoen ton goederen en goed is voor ca. 20.000 arbeidsplaatsen.

Net als vele andere bedrijfstakken kampt de binnenvaart met een (dreigend) personeelstekort en “wereld van de binnenvaart” hoopt samen met haar partners op deze manier ook potentiële collega’s te bereiken en te interesseren in een baan of opleiding in de maritieme sector.

Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email