Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Ruim tweederde van de leerlingen maakt gebruik van deze scholierenlijnen.

De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer tussen 2025 en 2035. In het huidige ontwerpprogramma van eisen wordt een groot deel van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel geschrapt. Ruim tweederde van de leerlingen maakt gebruik van deze scholierenlijnen en ondermeer om deze reden werd een petitie gestart.

Het gemeentebestuur en het schoolbestuur van Curio maken zich grote zorgen om deze ontwikkeling. De initiatiefnemers van de petitie vinden dat de provincie zich onvoldoende realiseert wat het wegvallen van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel betekent. Daarnaast is er geen redelijk vervoersalternatief geboden en door de buslijnen op te heffen wordt een grote groep leerlingen uit een groot gebied met onder andere Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer en Waalwijk de kans ontzegd om op deze school een hele fijne middelbare schooltijd te beleven.

"Een leerling moet een keuze maken welke school bij hem of haar past. Niet of een school wel of niet bereikbaar is."

Opheffen van de lijnen betekent dat leerlingen in de toekomst niet meer op een veilige manier naar Curio prinsentuin Andel kunnen reizen om het onderwijs van hun keuze te volgen. De leerlingen, ouders/verzorgers, personeel en andere betrokkenen van de Curio prinsentuin Andel-school verzoeken daarom de provincie om de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel in stand te houden.

De VMBO school verzorgt al sinds jaren goed onderwijs aan alle leerlingen uit de BB, KB en GL/TL leerweg. Naast een pakket van algemene-, praktijkvakken en keuzedelen uit diverse sectoren biedt de club docenten hier ook onderwijs aan met een enorme zorgcomponent. Leerlingen krijgen hulp op het gebied van dyslexie , studievaardigheden en  sociaal-emotionele problemen. Behalve krachtig protest van Curio aan het adres van de provincie, trekt de school ook op met de gemeente Altena die aangeeft dat de gevolgen onaanvaardbaar zijn.

Lees ook  AI in het vervoer: mooie woorden, maar wat betekent het echt voor de praktijk?

Andel

Andel is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1972. In 1973 over naar gemeente Woudrichem, in 2019 over naar gemeente Altena. In de volksmond wordt Andel sinds jaar en dag Ael genoemd, uit te spreken als Eèl.

Gerelateerde artikelen:
De VMBO school verzorgt al sinds jaren goed onderwijs aan alle leerlingen uit de BB, KB en GL/TL leerweg.
Luchthavenvervoer