DVDP width=

Birgit volgt in haar tijdelijke rol als COO Ans Rietstra op.

Birgit Otto start per 9 januari 2023 als interim COO bij ProRail. Ze vervult deze functie tot het moment dat de positie definitief wordt ingevuld. De raad van commissarissen van ProRail is hiervoor inmiddels gestart met de werving.

Birgit Otto was van 2014 tot de zomer van 2022 Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Schiphol Group. Daarvoor werkte ze als Managing Director in diverse rollen, eveneens bij Schiphol Group. Birgit volgt in haar tijdelijke rol als COO Ans Rietstra op, die afgelopen december is vertrokken naar het Recherche Samenwerkingsteam (RST) in de Cariben.

Birgit Otto zal zich in haar rol bij ProRail richten op de operationele onderdelen Projecten, Verkeersleiding en Assetmanagement. Een uitzondering hierop vormen de dossiers Haven, PGO en Veiligheid. Deze blijven belegd bij de huidige raad van bestuur. 

kennis en ervaring

CEO John Voppen is blij met de komst van Birgit als COO a.i.: “Wij hebben rondom Schiphol al intensief en prettig met Birgit samengewerkt. Met Birgit halen we een bestuurder in huis met veel kennis en ervaring in de operatie. Geweldig dat ze die voor de komende periode kan en wil inzetten voor het duurzame vervoer per spoor.”

reorganisatie

Birgit Otto was sinds 2014 COO bij Schiphol die bekend maakte dat er een reorganisatie zou plaatsvinden om de business operation efficiënter te maken. Om deze reden had de raad van commissarissen besloten de raad van bestuur terug te brengen naar drie leden. De termijn van Birgit Otto liep eind augustus 2022 af, maar vanwege deze reorganisatie vertrok zij een paar maanden voortijdig.

Lees ook  Prorail maakt aannemer werkzaamheden Oldenzaal bekend
Gerelateerde artikelen:
DVDP width=
Print Friendly, PDF & Email