Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Alcohol verstoort dus het natuurlijke evenwicht in het brein. De dag erna wil je lichaam dat evenwicht herstellen.

In heel België start de zevende editie van Tournée Minérale. Nu is alcohol al helemaal taboe in het verkeer maar toch dagen we iedereen uit om in februari een maand lang geen alcohol te drinken. Een van de momenten waarop het vanzelfsprekend lijkt dat we alcohol drinken, is wanneer we samenkomen met familie. En dat kan perfect zonder alcohol.

Tournée Minérale is van iedereen! Een maand zonder alcohol is hét moment om allerlei leuks te organiseren.

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. Maar begrijp ons niet verkeerd: meedoen wil niet zeggen dat je een saaie vier weken tegemoet gaat! De opties voor alcoholvrij entertainment zijn eindeloos. Sterker nog: Tournée Minérale kan de perfecte gelegenheid zijn om iets leuks te organiseren voor je klanten, je buren of gewoon voor iedereen. Een mocktailworkshop organiseren met je horeca-zaak of je vereniging? Als gemeente je bewoners uitnodigen voor een alcoholvrije receptie? Een grote alcoholvrije fuif organiseren? Alles kan!

kater in het verkeer

De fysieke ongemakken die een kater met zich meebrengt, kunnen je lichaam ook het signaal geven dat het stress heeft. Zo moet bijvoorbeeld je hart harder pompen om het bloed door je lichaam te sturen, net zoals wanneer je lichaam reageert op een reële bedreiging. De negatieve gevoelens die gepaard gaan met je kater, hebben ook te maken met hoe alcohol inwerkt op je hersenen.

Deelnemen aan Tournée Minérale is geen oplossing voor wie problemen ervaart met zijn of haar alcoholgebruik. Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of heb je vragen? Contacteer anoniem De Druglijn voor een eerste advies op maat. Online hulp en begeleiding vind je op Alcoholhulp.

Lees ook  Shuttel: fietsen naar werk wint terrein op openbaar vervoer
Gerelateerde artikelen:
DVDP