Print Friendly, PDF & Email
GRP

Wist je dat je ook gebruik kunt maken van de gratis shuttle dienst tussen de binnenstad en de park-and-rides?

Winkelstad Gent legt de shoppers in de watten. Een extra dagje shoppen tijdens de koopzondagen met gratis vervoer. Deze vinden elke eerste zondag van de maand plaats en voorzien verschillende randactiviteiten en leuke acties. De stad en de handelaars doen het nodige om iedereen een aangename en veilige winkelervaring te bezorgen. Bovendien is er nog meer goed nieuws! Tijdens deze koopzondagen kan je gratis met de bus en tram van De Lijn in Gent rondrijden.

Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België en een veelzijdig markt- en winkelaanbod. Dat alles op een steenworp van elkaar. In Gent vind je de grote bekende kledingwinkels naast authentieke boetiekjes.

Op een koopzondag kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de binnenstad van Gent. Dit betekent dat je met de tram of bus van De Lijn gratis van de ene winkel naar de andere kunt reizen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over parkeerkosten of verkeersopstoppingen. Het is zo’n geweldige manier om de stad te verkennen en je kunt van de ene naar de andere winkel hoppen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe je er komt. Het beste van alles is dat je je handen vrij hebt om al je tassen te dragen en comfortabel te reizen.

Elke buurt met z’n uniek karakter én shoppingaanbod.
Winkelen in Gent op een koopzondag is niet alleen handig, maar ook leuk. Er zijn altijd tal van andere shoppers om mee te praten en er hangt een gezellige sfeer in de stad. Je kunt stoppen voor een kopje koffie of een hapje eten in een van de vele restaurants en cafés in de buurt. Bovendien zijn er vaak tal van activiteiten en evenementen in de stad op koopzondagen, zoals straatartiesten, concerten en andere culturele evenementen. Dit maakt het winkelen in Gent op een koopzondag een volledige ervaring.
 
shuttlediensten
 

Stad Gent zorgt voor een gratis shuttledienst tussen de binnenstad en de park-and-rides Weba/Decathlon en Watersportbaan. Deze shuttles brengen je binnen de 15 minuten naar de binnenstad. Parkeer gratis op één van de onderstaande park-and-rides en neem een gratis shuttle naar het centrum van Gent. 

Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden
In minder dan 15 minuten stap je af aan één van de stopplaatsen in de binnenstad. Na je bezoek stap je gewoon weer op de shuttle richting P+R. De shuttles zijn volledig gratis en volgen een vaste route met vaste stopplaatsen. Op zondag en feestdagen rijdt de shuttle niet, met uitzondering van koopzondagen.
 
gratis op koopzondag
 
Al met al is winkelen in Gent op een koopzondag met gratis vervoer in de binnenstad een geweldige manier om de stad te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het is gemakkelijk, leuk en voordelig. Als je van winkelen houdt, dan is dit de perfecte manier om jezelf te trakteren op een dagje uit.
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket