Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Nieuw in deze editie is niet alleen de samenwerking tussen Stichting Busworld en ZEB, maar ook de speciale aandacht voor emissievrije langeafstandsbussen.

Nog 223 dagen en dan is de European Zero Emission Bus Conference in Brussel, de ZEB-conferentie is van 9 tot en met 12 oktober. De Brussels Zero Emission Bus Conference volgt op de succesvolle 4e editie in Parijs, Frankrijk in november 2021. Het evenement van 2023 wordt gelijktijdig met @Busworld Europe 2023 georganiseerd in de Belgische hoofdstad Brussel. Voor het eerst valt de Europese ZEB-conferentie samen met Busworld Europe. 

Eerdere edities vonden plaats in Parijs (2021), Online (2020), in Keulen (2018) en in Londen (2016). De 5e editie van de Europese ZEB Conferentie verwacht 450 aanwezigen van de zero emissie bus- en touringcarsector. Nieuw in deze editie is niet alleen de samenwerking tussen Stichting Busworld en ZEB, maar ook de speciale aandacht voor emissievrije langeafstandsbussen.

(Tekst loopt door onder de foto)

Als de thuisbasis van Busworld Europe en de Europese politiek, toegankelijk vanuit alle hoeken van Europa en met sterke nationale verbintenissen voor een volledig koolstofvrije economie tegen 2050, is Brussel de perfecte locatie voor ZEB 2023. Het versnellen van de decarbonisatie van collectief wegvervoer is van cruciaal belang om deze ambitieuze netto-nuldoelstellingen te halen. ZEB 2023 zal Europese fabrikanten, beleidsmakers en exploitanten oproepen om hun emissievrije ambities op te schalen om wereldleiders te worden in de transitie naar een emissievrije samenleving. 

De ZEB 2023 wordt gehouden gedurende vier dagdelen, van 9 tot en met 12 oktober 2023, inclusief bezoeken aan de beurs Busworld Europe en netwerkmogelijkheden. Dit aparte evenement wordt georganiseerd door Element Energy in samenwerking met Busworld Foundation. Een Busworld Europe 2023-badge geeft niet automatisch toegang tot de Europese ZEB-conferentie.

Lees ook  Onderhandelingen: Brussels Airlines sluit akkoord met cabinevakbonden
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket