Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

Van en naar de stad Groningen reizen met een trein van de NS problematisch.

Door een systeemstoring moeten treinreizigers die dinsdagochtend van en naar de stad Groningen willen reizen met een trein van de NS rekening houden met ruim twee uur extra reistijd. Rond 10.00 uur reden er geen treinen rond Zwolle, omdat door de storing geen toezicht op het treinverkeer kan worden gehouden. Door de storing staan meerdere treinen in de regio Zwolle vast op het spoor.

De reacties op de sociale media lopen uiteen maar Koen slaat de nagel op de kop. “Storingen zijn ontzettend vervelend en NS zou haar uiterste best moeten doen om ze tot een minimum te beperken. Maar laten we blij zijn dat veiligheid bij NS voorop staat en dat er niet wordt doorgereden wanneer de veiligheidssystemen niet optimaal functioneren.” Anderen vragen zich in alle ernst af hoe lang de overheid nog denkt de bevolking te kunnen motiveren om van het OV gebruik te maken, vooral op het platteland.

Het is niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren. In de reisplanner staat dat de storing tot ten minste 12.30 uur duurt, maar ProRail kon zelf geen inschatting geven. Een woordvoerder liet nu.nl weten dat er “met man en macht” aan een oplossing wordt gewerkt.

De NS raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen. Een groot deel van de problemen in het noorden en oosten wordt veroorzaakt door de storing.

Groningen

Er gaat niets boven Groningen en het wordt steeds drukker op het station. Daarom bouwt Prorail een ondergrondse voetgangerspassage, een fietsenstalling en een nieuw busstation. De komende jaren maken ze station Groningen klaar voor de toekomst. Het station gaat ruimte bieden aan meer treinen. Regionale reizigers hoeven straks niet meer over te stappen, omdat Prorail de regionale sporen wil doortrekken. Je reist direct van Roodeschool en Delfzijl naar Veendam en Bad Nieuweschans. Hiervoor zijn wel meer sporen en meer perrons nodig. En daar gaan zij voor zorgen.

Lees ook  Onderzoeksraad: treinramp voorschoten blijft een raadsel

In de nieuwe situatie heeft station Groningen vier perronpleinen, met zeven sporen waar treinen aankomen en vertrekken. Tussen station Groningen en station Europapark is in 2020 al een vierde spoor aangelegd en station Europapark heeft een extra perron met perronkap, lift en trap gekregen. Ook is er een keervoorziening gebouwd, zodat treinen bij toekomstige werkzaamheden aan station Groningen door kunnen rijden tot Europapark in plaats van Assen.

Gerelateerde artikelen:
GRP width=