Print Friendly, PDF & Email
Luchthavenvervoer

Na ruim twee jaar hebben ze besloten een andere route te nemen.

De vorig jaar nog voor de Taxi Innovatieprijs genomineerde coöperatie Grid kiest nu al een andere route die, zoals het er nu uit ziet, een doodlopende weg zou kunnen betekenen. De visie leek veelbelovend. Het creëren van kansen voor kleinere spelers in de taximarkt door de nadelen van kleinschaligheid op te heffen en de voordelen te behouden. Dit was de doelstelling door een samenwerking te organiseren in coöperatief verband.

“We hebben veel bereikt! We hebben een goed functionerende applicatie op de markt gebracht, een sterke identiteit ontwikkeld en naamsbekendheid gecreëerd in de Amsterdamse taximarkt. Bovendien hebben we een organisatie opgebouwd met alle systemen en structuren die nodig zijn om een succesvolle onderneming te runnen.”, aldus de voorzitter en Grid oprichter Dave Theunissen.

"De tijd haalt ons in en financiële middelen raken langzaam maar zeker uitgeput. Dit is de aanleiding voor het bestuur om andere prioriteiten te stellen en Grid te parkeren."

“We hebben samen met onze stakeholders en participanten tijd, geld en energie geïnvesteerd in ons bedrijf. We hebben zoveel vooruitgang geboekt dat het zonde zou zijn om alles teniet te doen. Als er iemand is die in het concept gelooft en nieuwe kansen ziet voor Grid, staan wij open voor een gesprek hierover. Mocht dit niet gebeuren, dan zullen we de coöperatie op termijn ontbinden.”, aldus Theunissen in een verklaring op zijn LinkedIn.

De intenties waren goed. Samenwerking en onderlinge betrokkenheid moesten leiden tot creativiteit en synergie. Door samen te werken het benutten van de kracht van hun technologie en van de organisatie. Samenwerking was fundamenteel voor succes en Grid zou het alternatief worden voor Uber en Bolt. Helaas, alle goede bedoelingen ten spijt zal deze doelstelling ook geparkeerd worden.

Lees ook  Prorail: werkzaamheden aan Amsterdam Centraal in volle gang
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket