Print Friendly, PDF & Email
Luchthavenvervoer

Managementassistent Ligea Wells voelt zich gebruikt en misbruikt door Uber.

De voormalige politica en bestuurder Neelie Kroes laat in een reactie per e-mail weten aan NRC weten zich „volledig te distantiëren” van de uitspraken van Ligea Wells. „De aanmatigende insinuaties die de persoon die u heeft geïnterviewd maakt zijn volstrekt bezijden de waarheid en lasterlijk.” „Dit soort activiteiten passen naar mijn idee beter bij de roddelpers dan bij een zichzelf respecterende krant als het NRC.”

Managementassistent Ligea Wells regelde tussen 2014 en 2017 alles op het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. Nu vertelt ze voor het eerst haar verhaal. Over de werkdruk, de politie-invallen en de lobby van Neelie Kroes.

Het artikel wat afgelopen weekend in NRC verscheen doet veel stof opwaaien. Een woordvoerder van Uber laat weten dat het bedrijf „vandaag de dag een geheel ander bedrijf is dan acht jaar geleden, toen Ligea Wells in het team onder leiding van Mark MacGann werkte. Sinds de komst van onze nieuwe topman Dara Khosrowshahi, heeft Uber een tijdperk van confrontatie achter zich gelaten en richt zich nu op constructieve samenwerking.”

Ligea Wells regelde tussen 2014 en 2017 als managementassistente alles op het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. Ze is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met het taxibedrijf. Daarin eist ze 120.000 euro voor onbetaalde overuren in die periode. Ze verloor de zaak, maar is in hoger beroep gegaan.

kill-switch

Twintig minuten nadat de autoriteiten in april 2015 het kantoor van Uber in Amsterdam binnenvielen, werd het computerscherm van Ligea Wells op mysterieuze wijze zwart. De directie assistent tikte een sms in om haar baas te waarschuwen voor nog een vreemde gebeurtenis op een toch al veelbewogen dag. “Please hit the kill switch ASAP“, had Kalanick gemaild, waarbij hij een ondergeschikte beval de kantoorlaptops en andere apparaten te blokkeren voor de interne systemen van Uber. “Toegang moet worden afgesloten in AMS”, doelend op Amsterdam.

Lees ook  Amsterdam: wethouder van der Horst wil gelijk speelveld voor alle taxi's
Gerelateerde artikelen:
MaaS