Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

De tien beste paaseizoekers zijn inmiddels bekend voor de finale in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Ze lagen overal, achter treinwielen, op het perron en in de wagons. Het was speuren geblazen tijdens de voorronde van het NK Eieren Zoeken 2023 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ondertussen streden achtentwintig deelnemers om een felbegeerde plek in de finale op zaterdag 8 april.

De tien beste paaseizoekers zijn inmiddels bekend. Zij gaan, samen met de winnaars van de andere voorrondes, door naar de finale in het Openluchtmuseum in Arnhem. De winnaar ontvangt een hoofdprijs van 10.000 euro. Het NK Eieren Zoeken wordt georganiseerd door de VriendenLoterij.

Sandra is een van de gelukkige finalisten: “Dit is echt iets voor mij! Ik vind paaseieren zoeken fantastisch en dan ook nog in dit mooie museum, na sluitingstijd. Toen ik het zag heb ik me meteen ingeschreven. Deze finaleplaats had ik niet verwacht. Geweldig dat het me is gelukt!”

Fotocredits: Bastiaan van Musscher

De eerste voorronde van het NK Eieren Zoeken 2023 vond plaats op 23 maart in Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Ook van deze voorronde zijn de tien beste speurneuzen al bekend. Op zaterdagavond 25 maart vond de laatste voorronde plaats in het Afrika Museum in Berg en Dal.

Dit jaar is het tweede jaar dat de VriendenLoterij het Nationaal Kampioenschap Eieren Zoeken organiseert. Deelname is vanaf 18 jaar en ouder en meespelen in de VriendenLoterij is geen verplichting voor deelname. Luchtvaartmuseum Aviodrome, het Spoorwegmuseum, het Afrika Museum en het Openluchtmuseum zijn culturele partners van de VriendenLoterij.

Gerelateerde artikelen:
Utrecht