Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Er komen steeds meer tweedehands elektrische auto’s bij en het tweedehands occasionaanbod wordt dus steeds groter.

Wegverkeer veroorzaakt ongeveer een vijfde van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Een elektrische auto stoot geen broeikasgassen en stikstofdioxide uit. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden. Dit staat in het Klimaatakkoord. In het Klimaatakkoord staat dat Nederland in 2030 49% minder CO2 moet uitstoten. In 2050 is dat 95%. Schoon vervoer helpt die doelen te bereiken. Alle nieuwe personenauto’s die in 2030 op de markt komen, moeten bijvoorbeeld 100% elektrisch zijn.

Steeds meer mensen gaan over op een elektrische auto. De ontwikkeling van elektrische auto’s is in de afgelopen tien jaar hard gegaan. Er komen steeds meer tweedehands elektrische auto’s bij en het tweedehands occasionaanbod wordt dus ook steeds groter. Ook krijg je subsidie (SEPP) van de overheid als je een tweedehands elektrische auto koopt. Als je voldoet aan de voorwaarden kun je €2000,- subsidie aanvragen. Je hebt ook als voordeel dat je tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting en BPM betaald als je een elektrische auto rijdt.

(Tekst loopt door onder de foto)
Er komen steeds meer tweedehands elektrische auto’s bij en het tweedehands occasionaanbod wordt steeds groter.

Het kopen van een tweedehands elektrische auto is wel net wat anders dan een tweedehands auto met een verbrandingsmotor. Een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische auto zijn bijvoorbeeld de staat van de accu. De accu is het belangrijkste onderdeel van de elektrische auto. De accu is het duurste, grootste en zwaarste onderdeel. De staat van de accu bepaalt hoe ver je kunt komen met je auto. Het is bekend dat elektrische auto’s last hebben van accudegradatie. Accudegradatie houdt in dat de accu geleidelijk capaciteit verliest waardoor de actieradius ook minder wordt.

De meeste merkdealers en sommige autohandelaren hebben speciale apparaten die de kwaliteit kan meten van de accu. Kijk ook of de auto kan snelladen, bij wat oudere elektrische auto’s is dit niet altijd mogelijk en dat is als je langere ritten maakt misschien wel handig. Ook is het verstandig om zaken als airco, remmen en banden te checken voordat je gaat kopen. Ook is het handig om te kijken waar bij jou in de buurt laadpunten zijn, dat verschilt per gemeente. Veel elektrische auto’s staan te koop exclusief BTW, als je dus als particulier een elektrische auto koopt komt er nog 21% bij.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket