Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De eerste uitgiftepunten die al klaar zijn kun je vinden op station Geldrop, Deurne en Heeze.

De OV-fiets zie je tegenwoordig overal voorbij komen, in de stad maar ook zeker op het platteland. Of je nu naar je werk, afspraak of etentje met vrienden gaat, neem voor het laatste stukje van je reis de OV-fiets. Hoe handig is dit als je bestemming niet op loopafstand van het station is. De OV-fiets kun je huren op bijna 300 uitgiftepunten door het hele land op stations, bij P+R terreinen en bij bus- of metrohaltes. Er worden op dit moment 21.700 fietsen aangeboden op de bijna 300 uitgiftepunten in Nederland.

Je huurt een fiets met je persoonlijke OV-chipkaart met daarop een gratis OV-fietsabonnement of NS Flex abonnement. Je kunt een OV-fiets huren bij een stalling met en zonder medewerkers. Bij een stalling zonder medewerkers staan de fietsen bijvoorbeeld in een carrousel, kluis of in een fietsenrek. Dit kan bij iedere locatie anders zijn, maar daar gaat verandering in komen. NS is gestart met het ombouwen van alle ruim 170 uitgiftepunten van OV-fietsen zonder medewerkers naar makkelijk herkenbare OV-fiets uitgiftepunten. Dit is voor de reiziger overzichtelijker en gemakkelijker omdat het straks overal hetzelfde is. De carrousel en kluis gaan verdwijnen, op kleinere stations komt een ‘abri’ die herkenbaar is aan het blauw-gele buisframe. Op de grotere stations komt een paviljoen (glazen fietsenstalling) voor alleen de OV-fietsen.

(Tekst loopt door onder de foto)

De eerste uitgiftepunten die al klaar zijn kun je vinden op station Geldrop, Deurne en Heeze. Met de ombouw van de uitgiftepunten komen er enkele honderden fietsen bij, de vraag naar de OV-fiets neemt toe. Alle fietsen in de omgebouwde uitgiftepunten zijn voorzien van het nieuwe OV-fietsslot. Dat slot is te openen met je OV-chipkaart. De huur van de OV-fiets stopt als je hem op slot zet in een OV-fietszone op de huurlocatie. Je huurt een fiets al voor €4.45 per 24 uur. Uit onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen krijgt de OV-fiets van reizigers een dikke 8!

Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden
Gerelateerde artikelen:
Toerisme