Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Tijdens de oefening trainen de verschillende organisaties de samenwerking tijdens een crisissituatie.

Aanstaande donderdag 8 juni is er van 12:00 tot 17:00 een grote oefening op en in de directe omgeving van station Utrecht Centraal. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat samen met de Nederlandse Spoorwegen, ProRail, politie, Veiligheidsregio Utrecht, het Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht oefenen aan de hand van verschillende crisissituaties. Sommige onderdelen van de oefening vinden plaats op de locaties in en rondom het station maar het grootste deel van de oefening vindt plaats bij de betrokken organisaties zelf. Reizigers, omwonenden en passanten worden hier vooraf en tijdens de oefening over geïnformeerd en overlast wordt tot het minimum beperkt. Tijdens de oefening trainen de verschillende organisaties de samenwerking tijdens een crisissituatie.

(Tekst loopt door onder de foto)
Er is NS-personeel aanwezig voor reizigers die slecht ter been zijn, een kinderwagen bij zich hebben of van een rolstoel gebruik maken Het NS-personeel zal hen begeleiden naar de lift.

De stationshal is gewoon volledig toegankelijk, de middentunnel vanuit de fietsenstalling naar de verschillende perrons wordt gedeeltelijk afgesloten. De Van Sijpesteijn tunnel is wel gewoon open. Voor reizigers die van perron moeten wisselen voor een overstap, zijn alleen de perrons 1 tot en met 4 niet bereikbaar via de middentunnel, de overige perrons wel. De perrons 1 tot en met 4 zijn wel te bereiken via de stationshal. De lift en roltrap zijn die middag ook niet te gebruiken. Er is NS-personeel aanwezig voor reizigers die slecht ter been zijn, een kinderwagen bij zich hebben of van een rolstoel gebruik maken Het NS-personeel zal hen begeleiden naar de lift. Vanuit de grote fietsenstalling onder het bollendak kun je niet vanuit de middentunnel naar de grote perrons en omgekeerd. De andere in- en uitgangen van de fietsenstalling zijn wel open, aldus de NS.

Lees ook  Werkbezoek: Koning en staatssecretaris Heijnen bezoeken onderhoudsbedrijf NS
Gerelateerde artikelen:
Utrecht