BLUE

Zelfs je oma zou het moeten kunnen gebruiken!

De ondernemer die de Benelux veroverde met deelscooters, Raymon Pouwels (29), heeft een nieuw initiatief gelanceerd: umob. Na de succesvolle groei en onverwachte faillissement van GreenMo, werd als gevolg daarvan alle deelscooters en fietsen van zijn bedrijf GO Sharing van de weg gehaald in dertien steden, waaronder Den Bosch, Tilburg, en Eindhoven.

Vier jaar geleden startte Pouwels het deelscooterbedrijf GO Sharing. Het werd al snel een van de snelst groeiende startups in de Benelux, haalde 60 miljoen euro aan groeigeld op en breidde uit naar landen als Italië en Turkije. Echter, na een korte surseance, werd GO Sharing overgenomen door het Turkse bedrijf BinBin.

nieuw project

Nu zijn vroegere project in veilige handen is, stapt Pouwels in een nieuw avontuur. Samen met Bibi Jorissen heeft hij umob opgericht, een MaaS-platform (Mobility-as-a-Service) dat alle mobiliteitsaanbieders samenbrengt. Van openbaar vervoer en taxi’s tot deelscooters en fietsen, umob wil een geïntegreerde dienst zijn die de gebruiker centraal stelt.

Het nieuwe platform heeft al verschillende diensten aangesloten en heeft van 10 andere aanbieders bevestiging gekregen dat ze dit jaar nog zullen integreren. Hierdoor zullen meer dan 200.000 deelvoertuigen beschikbaar komen, naast taxi’s en openbaar vervoer.

De eerste focus van umob ligt op Nederland, maar Pouwels en Jorissen hebben de ambitie om snel internationaal op te schalen. “Met umob willen we slimme mobiliteitsinitiatieven versterken en de deeleconomie voor voertuigen stimuleren. Zo kunnen mensen zich makkelijker door de stad bewegen dan ooit tevoren. En ondertussen dragen we bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk wereldwijd. Eén rit per keer,” duidt Pouwels.

Het lijkt erop dat Raymon Pouwels, ondanks de uitdagingen van GO Sharing, vastberaden is om de wereld van mobiliteit te blijven transformeren. Raymon Pouwels werd eerder door Forbes opgenomen in de prestigieuze Europese lijst van de 30 meest invloedrijke personen onder de 30 jaar in de categorie Social Impact. Umob belooft een opwindende nieuwe stap in deze reis te zijn. Het is een avontuur om in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen:
Luchthaven
Print Friendly, PDF & Email