BLUE

Vooral de route naar Curaçao is interessant, gezien het Caribische eiland een populaire vakantiebestemming is, maar voorheen relatief beperkt bereikbaar was vanuit de VS met directe vluchten.

JetBlue, de Amerikaanse budgetluchtvaartmaatschappij, vergroot zijn vleugelspanwijdte met een dagelijkse vlucht tussen New York en Curaçao vanaf februari volgend jaar. Deze uitbreiding komt na een eerdere toename van het aantal vluchten op deze route, van drie naar vijf per week, een wijziging die aangestuurd werd door de groeiende vraag naar tickets vanuit de Verenigde Staten naar het Caribische eiland. De ochtendvlucht van New York’s JFK Airport zal om 8:00 uur vertrekken en naar verwachting om 13:25 uur lokale tijd in Curaçao arriveren. De retourvlucht is gepland om 14:25 uur met een verwachte landing in New York om 18:30 uur.

Ruisandro Cijntje, de minister van Curaçao verantwoordelijk voor toerisme, juicht de uitbreiding van de vliegdienst toe, aangezien deze een extra impuls zou geven aan het toerisme op het eiland. JetBlue’s expansie komt ook op een moment dat het zijn aanwezigheid in Europa wil vergroten. Onlangs startte de luchtvaartmaatschappij een dagelijkse verbinding tussen Schiphol en New York. Dit besluit werd genomen te midden van voortdurende debatten over de eventuele inkrimping van de luchthaven Schiphol.

(Tekst loopt door onder de foto)
Minister Cijntje Ruisandro

Terwijl Curaçao zoekt naar manieren om het toerisme te stimuleren als een cruciaal onderdeel van de lokale economie, kan de dagelijkse verbinding met New York een significante rol spelen.

Steden als Venetië protesteren openlijk tegen de milieueffecten en de druk op lokale voorzieningen door de komst van cruiseschepen, maar toch zet Ruisandro Cijntje, de minister van Curaçao verantwoordelijk voor toerisme, alles op alles om juist meer cruises naar het Caribische eiland te halen. Deze ambitie krijgt een nieuwe impuls met het besluit van Royal Caribbean Cruise Lines om een reisroute te wijzigen. Oorspronkelijk zou de cruise, met het schip Rhapsody of the Seas, zich focussen op een bezoek aan het Panamakanaal. Echter, het bedrijf heeft recentelijk besloten om de route te veranderen naar een Caribische cruise die ook Aruba en Curaçao zal aandoen in 2024.

Lees ook  Drie weken van aanpassingen en onderhoud station Schiphol
(Tekst loopt door onder de foto)

Curaçao streeft naar economische oppeppers, maar het blijft de vraag of het eiland voldoende infrastructuur en middelen heeft om een toename van het aantal bezoekers aan te kunnen, zonder afbreuk te doen aan het milieu en de levenskwaliteit van de lokale bevolking.

Het toevoegen van de twee Caribische eilanden aan de route is een belangrijke ontwikkeling die niet eerder in het programma was opgenomen. Royal Caribbean heeft alle reizigers die al hadden geboekt voor de oorspronkelijke cruise op de hoogte gesteld van deze wijziging. Het aangepaste reisschema gaat in op 16 maart 2024 en omvat een 7-daagse cruise door het zuidelijke deel van het Caribisch gebied. Klanten die al hadden geboekt hebben tot eind augustus 2023 om te beslissen of zij de nieuwe route inclusief Aruba en Curaçao willen volgen, of dat zij hun cruise volledig willen annuleren omdat hun oorspronkelijke wens om het Panamakanaal te bezoeken nu niet in vervulling gaat. 

Gerelateerde artikelen:
Curacao
Print Friendly, PDF & Email