Pitane Image

Het Brabantse zakelijk vervoer gaat een nieuw tijdperk in nu Ambutax en Willems Business Cars samen onder de nieuwe naam Vemo zichtbaar zijn.

Ambutax, een gevestigd naam in de Nederlandse vervoerssector, viert bijna zes decennia van innovatie en groei. Opgericht in 1962 door Antoon en Leny van de Veerdonk, begon het als een combinatie van taxi- en ambulancebedrijf. Dit Veghelse bedrijf, dat in 1965 zijn activiteiten uitbreidde met autoverhuur, staat bekend als de Eerste Veghelse Autoverhuur Inrichting. De naamswijziging in 1974 naar Ambutax Veghel B.V. markeerde een belangrijke mijlpaal, waarmee het bedrijf zich vestigde als de enige particuliere ambulancevervoerder en taxibedrijf in de regio.

Gedurende de jaren 90 nam Ambutax verschillende kleinere taxibedrijven over, waarmee het uitgroeide tot de grootste aanbieder van zittend ziekenvervoer in de omgeving. De focus lag niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven en medische logistiek. Dit familiebedrijf, nu onder leiding van de derde generatie Van de Veerdonk, blijft een toonaangevende speler in het leveren van maatwerk in personenvervoer.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Willems Business Cars

In juli 2022 nam Ambutax Willems Business Cars uit Hoogeloon over. Deze overname, ondertekend door Ambutax-directeur Sjors van de Veerdonk en de gebroeders Willems, was een strategische zet om de positie in de regio rond Eindhoven, Den Bosch en Veghel te versterken. Willems Business Cars, eveneens een familiebedrijf met een sterke reputatie in directievervoer, werd in 1965 overgenomen door Toon Willems van zijn moeder Drieka Willems-Roosen. De twee oudste zonen van Willems namen in 1993 het roer over.

Vanaf 1 januari 2024 zullen Ambutax en Willems Business Cars fuseren onder de nieuwe naam Vemo. Ondanks de naamsverandering blijven de diensten en services ongewijzigd. Ambutax Veghel zal transformeren naar Vemo Veghel B.V., terwijl Willems Business Cars voortaan bekend zal staan als Vemo Veldhoven B.V.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email