Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De Duitse band Rammstein treedt dinsdag- en woensdagavond weer op in het Goffertpark in Nijmegen.

Station Nijmegen Goffert zal gesloten zijn voor concertbezoekers van Rammstein en Bruce Springsteen om veiligheidsredenen, zoals aangekondigd door de Nederlandse Spoorwegen (NS). De sluiting is ingevoerd om chaotische situaties te voorkomen die kunnen ontstaan door de grote aantallen concertgangers. Op 18 en 19 juni zal het station vanaf 22.30 uur niet toegankelijk zijn. Op 27 en 29 juni, tijdens de concerten van Bruce Springsteen in het Goffertpark, zal het station al vanaf 21.00 uur sluiten.

Om ervoor te zorgen dat concertgangers toch veilig en efficiënt kunnen reizen, heeft de NS een alternatief geregeld in de vorm van gratis pendelbussen. Deze bussen zullen bezoekers vervoeren tussen de evenementenlocatie en het Centraal Station Nijmegen. De pendelbussen zijn voor iedereen beschikbaar en bieden een betrouwbare oplossing voor het probleem van de beperkte capaciteit van Station Nijmegen Goffert.

Volgens een woordvoerder van de NS is Station Nijmegen Goffert simpelweg niet ontworpen om zulke grote mensenmassa’s te verwerken. In het verleden leidde dit al tot veel verwarring en ontevredenheid onder concertbezoekers. Menigeen kwam na een optreden in het Goffertpark voor de onaangename verrassing te staan dat het station niet toegankelijk was, wat tot boosheid en onduidelijkheid leidde. De maatregelen die nu genomen zijn, moeten dergelijke situaties voorkomen en zorgen voor een soepel verloop van de concertavonden.

(Tekst loopt door onder de foto)
Rammstein
Foto: © Pitane Blue - Rammstein live Goffertpark Nijmegen

De concerten beginnen rond 19.30 uur, terwijl de deuren van het veld al vanaf 16.00 uur open gaan. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van verschillende parkeeropties die zijn opgezet om de toestroom van verkeer in goede banen te leiden. Een populaire optie is de parkeermogelijkheid aan de Tarweweg. Met een parkeerticket, verkrijgbaar via Eventim, is men verzekerd van een parkeerplaats. Vanaf deze locatie is het ongeveer 20 tot 30 minuten lopen naar de entree van het concertterrein.

Lees ook  Vanaf 2026: rechtstreekse trein van Vlissingen naar Zwolle via Brabant

Een andere handige optie is de ‘Park and Bike‘ regeling. Bezoekers kunnen hun auto parkeren aan de rand van Nijmegen, bijvoorbeeld bij Heijendaal of de parkeerkplaats aan de weg door de Berendonck. Vervolgens kunnen zij gebruik maken van een gehuurde fiets om naar het terrein te fietsen, een rit van maximaal 15 minuten. Deze optie biedt een milieuvriendelijke en efficiënte manier om het concertterrein te bereiken.

Voor degenen die liever gebruik maken van een shuttlebus, is er de ‘Park and Shuttle’ regeling. Bezoekers rijden naar een opstapplaats voor shuttlebussen aan de rand van de stad. Vanaf De Van Rosenburgweg en de Staddijk, vlakbij de A73, vertrekken de shuttlebussen elke vijf minuten. De reis met de shuttlebus eindigt op een locatie op 5 tot 10 minuten loopafstand van het concertterrein. Het parkeerterrein voor deze service is geopend van 13.00 tot 00.00 uur.

Daarnaast is er voor fietsers een bewaakte fietsenstalling opgezet, waar zij hun fietsen veilig kunnen parkeren tot het einde van het concert. Deze service biedt het voordeel dat men op eigen tempo kan reizen, onafhankelijk van openbaar vervoer of parkeerterreinen.

Met deze maatregelen hoopt de NS de bezoekers van de concerten een soepele en veilige reiservaring te bieden, ondanks de sluiting van Station Nijmegen Goffert. Het is een stap die noodzakelijk is gebleken om chaotische en onveilige situaties te voorkomen, en biedt een breed scala aan alternatieve reisopties voor alle concertgangers.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden
trein