I 2020 blev 229 cyklister dræbt i trafikken, ifølge nye tal fra Statistisk Holland (CBS). Det er det højeste antal i 25 år. Fietsersbond finder denne stigning chokerende og opfordrer til øjeblikkelig handling. Direktør Esther van Garderen: ”Dette kan ikke vente på dannelsen af ​​et nyt kabinet. Vi er nødt til at handle nu. ”

Hastighed ned, vedligehold bedre

Ifølge Til Cyklistforeningdirektør Esther van Garderen, er det vigtigt at tage konkrete skridt. ”Hastigheden i vores landsbyer og byer skal virkelig være op til 30 kilometer i timen så hurtigt som muligt, og den skal håndhæves strengt. Det bør ikke være tilfældet, at en cyklists liv bringes i fare, fordi en bilist kan fortsætte med at køre på en tom vej. ”

I 2020 begyndte vi at cykle meget mere i corona-perioden. Ikke desto mindre er stigningen i antallet af dødelige cykelulykker uventet høj. Det faktum, at stigningen er så stor, beviser, at vi i Holland er nødt til at tage færdselssikkerheden meget mere alvorligt. Ingen årsager kan fastslås fra CBS-tallene, men anden forskning ser ud til at vise, at bilister oftere kører på tomme veje. På grund af den større overbelastning på cykelstien er risikoen for ensidige ulykker sandsynligvis også steget, ifølge Fietsersbond.

For ensidige ulykker er det vigtigt at investere kraftigt i cykelinfrastruktur. ”Bredere cykelstier uden forhindringer, som cyklister kan ramme eller farlige kanter. Løsningerne har eksisteret i lang tid, og der er også planer om at implementere dem, men vi er virkelig nødt til at gå videre nu, ”siger Esther van Garderen. Flere penge skal virkelig gå til kommunerne, så de kan investere dette i sikker cykelinfrastruktur.

Læs også: Færre trafikdræbte sidste år

Print Friendly, PDF & Email