Cruise och General Motors meddelade förra veckan att de har ingått ett långsiktigt strategiskt förhållande med Microsoft för att påskynda kommersialiseringen av självkörande fordon. Företagen kommer att samla sin programvara och hårdvaruteknik, molnberäkningskapacitet, tillverkningsexpertis och partnerekosystem för att förändra transport och skapa en säkrare, renare och mer tillgänglig värld för alla. Microsoft kommer att gå med i General Motors, Honda och institutionella investerare i en kombinerad ny aktieinvestering på mer än 2 miljarder dollar i Cruise, vilket innebär att Cruises värdering efter pengar uppgår till 30 miljarder dollar.

GM säger också att de vill lansera trettio nya elbilmodeller över hela världen före 2025. Dessutom kommer General Motors att samarbeta med Microsoft som sin föredragna offentliga molnleverantör för att påskynda digitaliseringsinitiativen inklusive samarbete, lagring, artificiell intelligens och maskininlärning. GM kommer att samarbeta med Microsoft för att utforska möjligheter att effektivisera den digitala leveranskedjans verksamhet, öka produktiviteten och leverera nya mobilitetstjänster till kunder snabbare. 

Cruise grundades i San Francisco, där företaget har sitt huvudkontor. Meningen med Kryssning är att driva förändringar genom att bygga världens mest avancerade självkörande, helt elektriska, delade fordon som säkert ansluter människor till de platser, saker och upplevelser som betyder något för dem. Gå med i vårt uppdrag på getcruise.com.

Läs också: Uber stoppar utvecklingen av sin egen självkörande bil

Zipcar
Silicon Valley - Zipcar
Utskriftsvänlig, PDF och e-post