Print Friendly, PDF & Email

De ministerraad heeft ingestemd met de voorstellen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor de vereenvoudiging taxiregels. Zo verdwijnt de verplichting voor chauffeurs om iedere vijf jaar opnieuw een nieuwe Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen, omdat ze al continue gescreend worden.

Taxichauffeurs blij: minder lasten en regeltjes

Ook de zogenoemde communautaire vergunning voor ondernemers die al een taxivergunning hebben wordt geschrapt. Dit is een vergunning voor bedrijven die taxi’s willen inzetten voor openbaar vervoer. Van Veldhoven vindt dat de taxivergunning al voldoende zekerheid op kwaliteit biedt voor reizigers.

“Het ministerie benadrukt dat de veiligheid van reizigers en andere verkeersdeelnemers niet in het geding mag komen maar chauffeurs worden al voortdurend gecontroleerd op strafbare feiten.”

Taxichauffeurs krijgen ook meer ruimte om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. De staatssecretaris krijgt verder zelf meer speelruimte om beperkingen voor nieuwe vormen van reisconcepten, waar taxigebruikers baat bij hebben, weg te nemen. 

Rijden
Lees ook  Vaarwel racefiets: overheid pakt opgevoerde e-bikes aan