Een heel opmerkelijk verhaal lezen we in het Nieuwsblad over Ann Teurlings (57) en haar dochter Ili (13) die al meer dan een week wachten op nieuws over hun bagage nadat een Flixbus chauffeur hen had achtergelaten tijdens een plaspauze in een snelwegrestaurant. Ze waren niet op tijd terug van die plaspauze, klinkt het bij Flixbus. Een zoektocht naar hun bagage leverde voorlopig niets op.

“Wij tellen niet hoeveel mensen er op de bus zitten en of iedereen terug aan boord is. We wachten ook niet, want dat is niet correct tegenover alle andere passagiers die wel op tijd komen”, zegt Rosa Donat van Flixbus.

In Tessenderlo rijdt de bus de snelweg af voor een korte pauze voor de chauffeur en voor de andere passagiers die al veel langer dan zij op de bus zitten. De chauffeur roept af dat ze om 22.15 uur opnieuw vertrekken. Eerst moeten Ann en haar dochter niet naar het toilet, dan plots wel. Als ze om 22.19 uur aan de bus komen, blijkt die vertrokken.

Zonder bagage, zonder identiteitspapieren.

“We hebben dan naar Flixbus getelefoneerd want al onze bagage en onze instrumenten die we mee hadden, lagen nog in de bus. En ook onze papieren. Aan de telefoon raadde men ons aan om op eigen houtje in Luxemburg te geraken, waar we moesten overstappen”, zegt Rosa Teurlings van Flixbus.

Of moeder en dochter een vergoeding kunnen krijgen indien de bagage definitief verloren zou zijn, weten ze op dit moment nog altijd niet. Naast kledij gaat het onder meer om muziekinstrumenten.

Reizen met de bus was decennia lang de laatste optie. Vieze, oude bussen, overlopende toiletten en tergend langzaam je plaats van bestemming bereiken. Het imago dat Flixbus nastreeft is jong, goedkoop, groen en innovatief.

Het Radio2-programma ‘De Inspecteur’ behandelde vorig jaar enkele klachten van reizigers die bagagestukken verloren. De conclusie was toen dat je met Flixbus goedkoop kan reizen, maar dat wie problemen krijgt, een beetje aan zijn lot wordt overgelaten.

Print Friendly, PDF & Email