Morgen, dinsdag 16 juli gaan de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse weer van start. De vervoerders doen er van alles aan mom alle bezoekers en wandelaars naar en van Nijmegen te vervoeren. Er worden extra bussen en treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

 

Tijdens de Vierdaagse kunnen wandelaars, supporters en feestvierders de stad het beste bereiken met het openbaar vervoer. Met het OV is het mogelijk om tot in het hart van de stad te komen.

 

NS
De NS neemt zoals elk jaar weer een hoop maatregelen om iedereen op hun bestemming te brengen. Daarvoor worden speciale nachtnettreinen ingezet tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Zwolle. Tevens rijden de Sprinters naar ’s-Hertogenbosch en Zutphen in een halfuursdienst in plaats van een uurdienst. De volledige informatie is te lezen op ns.nl/uitgelicht/vierdaagse.

 

Breng
De bussen van Breng in Nijmegen e.o. rijden volgens de normale dienstregeling. Voor de wandelaars rijden er tijdens alle wandeldagen vanuit de regio ‘Vroegbussen’: deze komen op de Wedren aan op de starttijden van de verschillende wandelgroepen; om circa 3.50 uur, 4.50 uur en 5.50 uur. Voor de feestvierders rijden er vanaf zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli Nachtbussen vanuit Nijmegen naar diverse bestemmingen in de regio. Op de website van Breng zijn de vertrektijden te vinden.

Arriva
Ook Arriva zet extra treinen in tijdens de Vierdaagse. Er komen extra nachttreinen van Arnhem naar Doetinchem en van Elst naar Tiel. Deze geven aansluiting op de treinen van de NS uit Nijmegen. Daarnaast rijden er van 16 t/m 19 juli ook extra (nacht)treinen tussen Nijmegen en Venray. Ook Arriva heeft een speciale pagina ingericht met informatie voor reizigers tijdens de Vierdaagse.

Lees ook  NS past dienstregeling aan aan veranderd reisgedrag

Taxi’s tijdens de Vierdaagse
Voor taxi’s die zijn aangesloten bij de Vereniging Taxibedrijven Nijmegen (VTN) zijn speciale standplaatsen ingericht op de Bisschop Hamerstraat en het Stationsplein. De taxistandplaatsen zijn geopend tijdens de programmering van de Vierdaagsefeesten. De taxi’s van VTN hebben vastgestelde maximale tarieven en mogen geen korte ritten weigeren.

Voor overige taxi’s zijn er standplaatsen op de Hertogstraat, Smetiusstraat en de Doddendaal.

 

station-nijmegen
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email