Print Friendly, PDF & Email

Tesla is verwikkeld in een keiharde strijd met autobouwers als Volvo, BMW, VW en Audi die zijn voorsprong in volledig elektrische modellen verminderen. De aankondiging van Musk komt enkele dagen nadat Tesla recordverkopen heeft gemeld. 

Het offensief van Musk volgt op een aantal negatieve ontwikkelingen bij de autofabrikant. De koers van het aandeel is dit jaar met enkele tientallen procenten gedaald. Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering hield de topman zijn aandeelhouders voor dat Tesla afstevent op een recordproductie.

Talloze tegenvallers blijven Tesla achtervolgen

In een interne mail verklaarde Musk dat die tegenvallende kwartaalverkopen eenmalig waren. ‘We hebben al genoeg autobestellingen om een ​​record neer te zetten, maar de juiste auto’s staan ​​nog niet allemaal op de juiste locaties’.

In een andere interne mededeling had Musk laten weten dat er halverwege het kwartaal al 50.000 Tesla’s waren besteld. Telsa heeft een kwalijke reputatie waar het gaat om het uitlekken van interne e-mails. In de markt heerst scepsis of Musk de gewekte verwachtingen kan waarmaken. Tesla kampt met een dalende vraag vanuit China en heeft een voortdurende behoefte aan vers kapitaal.

Lees ook: Tesla technisch failliet.

Pitane Blue