Print Friendly, PDF & Email

De Polestar 2 heeft een plekje gekregen in de Nederlandse configurator en daarmee weten we ook direct wat de elektrische nieuwkomer ongeveer moet gaan kosten

De Polestar 2 komt qua specificaties en formaat dan ook overeen met het instapmodel van Tesla. De Zweedse concurrent, die overigens in China van de band zal lopen, heeft een 78 kWh-accupakket aan boord. Daarmee heeft de auto volgens de fabrikant een rijbereik van ongeveer 500 kilometer.

De 4,60 meter lange Polestar 2 heeft twee elektromotoren en 408 pk. Daarmee sprint de liftback in 4,7 tellen naar een snelheid van 100 kilometer per uur.

Polestar levert het model straks in de kleuren Snow (wit), Magnesium (zilvergrijs), Thunder (donkergrijs), Moon (antraciet), Midnight (grijs) en Void (zwart). Standaard staat de Polestar 2 op wielen van 19 inch.

Volgens Polestar worden de eerste exemplaren in mei 2020 geleverd. De auto, die in China wordt gebouwd, kan al gereserveerd worden. Wel moet je een aanbetaling van €1.000 doen. Nederland behoort samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen tot de eerste markten waar de Polestar 2 wordt geïntroduceerd.

Rijden
Lees ook  Tweedehands: prijsdalingen zegen voor koper maar vloek voor eigenaar