Print Friendly, PDF & Email

Maar liefst 296 miljoen personen hebben in de eerste helft van dit jaar in Dubai gebruik gemaakt van openbaar, gedeeld vervoer en taxi’s. Het aantal weerspiegelt een gezonde groei van 6,5 procent van het cijfer dat in dezelfde periode vorig jaar werd genoteerd, namelijk 277 miljoen personen.

Mattar Al Tayer, voorzitter van de raad van bestuur van de Roads & Transport Authority, Dubai, licht de statistieken toe: “Maart was de drukste maand in de eerste helft van het jaar en trok ongeveer 53 miljoen personen die gebruik maakten van openbaar vervoermiddelen”.

De verdeling van de verkeersstromen in maart was als volgt: 18 miljoen personen gebruikten Dubai Metro, 15,7 miljoen personen gebruikten taxi’s, 14,3 miljoen personen gebruikten openbare bussen, 3,2 miljoen personen gebruikten gedeeld vervoer (e-Hail en slimme autoverhuur), 1,3 miljoen personen gebruikten zeetransit middelen en 555.000 personen maakten gebruik van de tramdienst.

“Dubai Metro Rode en Groene Lijnen hebben 102 miljoen personen vervoert tijdens de eerste helft van dit jaar (66 miljoen personen voor de Rode Lijn en 36 miljoen personen voor de Groene Lijn)”, onthulde Al Tayer.

Hij voegde eraan toe: “Dubai Metro is goed voor het grootste aantal gebruikers van openbaar en gedeeld vervoer (34 procent), gevolgd door taxi’s (30 procent) en openbare bussen (27 procent).”

Het schip van de woestijn
Dubai Metro
Lees ook  Petitie: taxi's willen met bussen mee over de vluchtstrook