Veilig Verkeer Nederland en Uber gaan samenwerken! In de komende drie jaar voeren we samen een aantal maatregelen en campagnes uit om de veiligheid op de weg te verbeteren. De samenwerking geldt voor zowel Uber als Uber Eats. 

We richten ons op de chauffeurs en koeriers van Uber, maar ook op de overige verkeersdeelnemers. Daarnaast sluit Uber zich aan bij de Verkeersveiligheidscoalitie en tekent zij het convenant op het veilig omgaan met apps in het verkeer.

Fiets veilig pakket voor koeriers.

Als eerste stap lanceert Uber Eats een “Fiets veilig pakket” voor koeriers. Zo krijgen koeriers wanneer zij via de Uber app aan de slag gaan onder meer een set reflectoren, fietsverlichting, een fietsbel en een telefoonhouder. Ook krijgen nieuwe koeriers van Uber Eats verplicht een VVN-verkeersveiligheidscursus. Daarnaast neemt Uber het initiatief om uitsluitend koeriers van 18 jaar of ouder aan te nemen. 

Aukeline Tolman, General Manager Uber Eats Nederland, over de eerste stappen met Uber Eats:

Met deze meerjarige samenwerking hopen we verder bij te dragen aan veiligheid op de weg. Deze maatregelen moeten direct bijdragen aan veiliger fietsgedrag. Dit is een eerste belangrijke stap in onze meerjarige samenwerking, om de weg veiliger te maken voor alle weggebruikers.

Verkeersveiligheidsbesef chauffeurs en koeriers.

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is positief over de stappen die Uber zet ter verbetering van de verkeersveiligheid:

“Wij zijn blij met het belang dat Uber hecht aan de verkeersveiligheid en de concrete stappen die Uber in zeer korte tijd zet als het gaat om het vergroten van het verkeersveiligheidsbesef bij haar chauffeurs en koeriers. Een mooie basis om bij te dragen aan onze missie Iedereen veilig over straat”.

Blijven investeren in verkeersveiligheid.

“Veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit,” zegt Thijs Emonts, General Manager Uber Benelux. “Wij blijven voortdurend investeren om een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de stad. Na eerdere maatregelen, waaronder de verhoging van de minimumleeftijd voor chauffeurs naar 21 jaar en een verplichte VVN-training op sociaal weggedrag voor alle chauffeurs onder de 25 jaar, gaan wij met behulp van de expertise van Veilig Verkeer Nederland bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland” 

Foto: Uber – Veilig Verkeer Nederland

Lees ook  Amsterdam schakelt terug naar 30 km/u als de nieuwe norm

Lees ook: Algemene voorwaarden en verzekering rijscholen niet altijd op orde

Aukeline Tolman (Uber Eats), Evert-Jan Hulshof (VVN) en Thijs Emonts (Uber) maken de driejarige samenwerking bekend
Print Friendly, PDF & Email