Print Friendly, PDF & Email

Taxibedrijf Noot vervoert in het komende schooljaar leerlingen van het speciaal onderwijs uit Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen naar school. Normaal gebeurt dat met taxibusjes waarin maximaal 8 leerlingen zitten maar door gebrek aan chauffeurs lukt dat niet voor alle leerlingen. Een deel van de leerlingen wordt met grote bussen naar school gebracht maar de gemeenten zijn onaangenaam verrast door de oplossing die Noot heeft gekozen.

Collega bedrijven hebben begrip voor de ontstane situatie en de gekozen oplossing.

“Als opdrachtgever ogen sluiten voor krappe arbeidsmarkt vind ik slecht signaal. Samen zoeken naar alternatieven in overleg treden is constructiever dan deze dreigende taal”, aldus Peter Markusse directeur TCR Middelburg.

Landelijk knelpunt.

Leerlingen uit het speciaal onderwijs worden naar school gebracht met vervoer waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen hebben dit vervoer het komende schooljaar uitbesteed aan taxibedrijf Noot. Dat is gebeurd via een openbare aanbesteding. 

Een van de eisen bij deze aanbesteding was dat het vervoer moet plaatsvinden in taxibusjes met maximaal 8 leerlingen. Het is taxibedrijf Noot niet gelukt om voor het nieuwe schooljaar voldoende chauffeurs te vinden. Het gebrek aan chauffeurs is een landelijk probleem dat ook speelt in de Duin- en Bollenstreek.

In een persbericht van de werkorganisatie HLT zegt Teylinger wethouder Arno van Kempen namens de 5 gemeenten:

“We zijn erg ongelukkig met de ontstane situatie. Het is onplezierig voor de kinderen, hun ouders en verzorgers. We voeren intensief overleg met het taxibedrijf om deze onwenselijke situatie zo snel mogelijk op te lossen. Belangrijk vinden we dat het bedrijf te allen tijde bereikbaar is voor vragen en opmerkingen van ouders en verzorgers.”

Lees ook: FNV roept leden op supplement bij contract Noot Taxi niet te ondertekenen

Lees ook  AI in het vervoer: mooie woorden, maar wat betekent het echt voor de praktijk?