Schiphol en KLM hebben ´s werelds eerste volautomatische dubbeluitgevoerde passagiersbrug in gebruik genomen. Met deze innovatie wordt een dubbeluitgevoerde passagiersbrug binnen een minuut automatisch aangesloten. Dat draagt bij aan een kortere tijd tussen aankomst en vertrek van het vliegtuig, waarin elke minuut telt. Ook wordt de kans op storingen of schade door bedienfouten verminderd.

Ik ben er trots op dat wij werelds eerste volautomatische dubbel uitgevoerde passagiersbrug in gebruik nemen op Schiphol. Met innovatie zetten we in op kwaliteitsverbetering, om de luchthaven voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken“, aldus Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group.

Slimme vision & motion oplossingen van Sioux Technologies

“Deze volautomatische dubbeluitgevoerde passagiersbrug op Schiphol is een prachtige innovatie die echt verschil kan gaan maken. KLM is er trots op dat we aan deze ontwikkeling hebben kunnen bijdragen. Omdat de brug binnen een minuut aangesloten is, betekent dit voor onze klanten een kortere wachttijd. Daarnaast draagt deze innovatie bij aan onze punctualiteit en is de kans op storingen minder groot. Deze aspecten zorgen voor een nog betere klantbeleving”, aldus René de Groot, Managing Director en Chief Operating Officer van KLM.

De volautomatische brug zal op de F-pier gebruikt worden door KLM en haar Skyteam partners voor intercontinentale vluchten. De luchthaven heeft de geautomatiseerde passagiersbrug ontwikkeld in samenwerking met bruggenleverancier CIMC-TianDa, het Nederlandse hightech bedrijf Sioux-CCM en KLM.

De brug is uitgerust met een slimme technologie, waarbij camera’s op de brug de deur van het vliegtuig herkennen. Met behulp van sensoren kan de brug zichzelf vervolgens tot aan de deur van het vliegtuig aansluiten. Een medewerker van KLM activeert de automatische passagiersburg en houdt toezicht op het proces.

Lees ook  Luchtvaartmaatschappijen spannen kortgeding aan tegen overheid

De brug is uitgerust met een slimme technologie, waarbij camera’s op de brug de deur van het vliegtuig herkennen. Met behulp van sensoren kan de brug zichzelf vervolgens tot aan de deur van het vliegtuig aansluiten. Een medewerker van KLM activeert de automatische brug en houdt toezicht op het proces.

Foto: KLM newsroom.

Lees ook: Innovatie een speerpunt voor Willemsen-de Koning

KLM
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email