Print Friendly, PDF & Email

Vandaag lanceert Booking.com, een van de grootste digitale reisplatforms ter wereld, een on-demand taxiservice in samenwerking met Grab. Hiermee krijgen gebruikers van de Booking.com-app toegang tot de grootste chauffeursdienst in 8 landen in Zuidoost-Azië. In Nederland werkt Karhoo samen met het Eindhovense Pitane Mobility om hetzelfde platform aan te bieden. Naar alle verwachting kunnen we volgens insiders nog voor de feestdagen het boekingsplatform gebruiken op onze mobiele telefoons.

Het bedrijf zet daarmee zijn eerste stap op het gebied van taxiservices. Internationale reizigers in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam kunnen vanaf nu via de vertrouwde app diensten van lokale chauffeurs bestellen. Vaak zorgen problemen rondom lokale taal en valuta ervoor dat reizigers minder graag een lokale vervoersaanbieder gebruiken. Deze nieuwe samenwerking neemt deze zorgen weg.

“Onze missie is eenvoudig en tegelijkertijd ambitieus: het voor iedereen gemakkelijker maken om de wereld te beleven”, zegt Bryan Batista, Chief Executive Officer van de vervoerstak van Booking.com.

Net zoals bij Grab vinden zij het geweldig dat ze grenzen aan het verleggen zijn. Ze bundelen onze unieke krachten om samen meerwaarde te creëren en reizigers echte, tastbare voordelen te bieden. De kernmissie van Grab is vanaf het allereerste begin dat we het voor iedereen veiliger, gemakkelijker en betaalbaarder willen maken om zich in Zuidoost-Azië van A naar B te verplaatsen.

“Booking.com is een geweldige partner en we kijken er naar uit om onze samenwerking verder uit te breiden en samen nóg betere reiservaringen te creëren door middel van technologie.”

Grab kocht alle diensten van Uber in acht landen. Naast Maleisië werd er ook gekocht in onder andere Indonesië, Singapore, en de Filippijnen. Het gaat vooral om personenvervoer, maar Grab nam ook Uber Eats over, de dienst die eten bezorgt. Voor vervoer per taxi kun je in het hotel gerust vragen om vervoer met Grab. In Maleisië is de volgorde eerst Grab, dan een taxi.

Booking.com is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse start-up uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisindustrie ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , en heeft meer dan 17.500 werknemers, in meer dan 198 kantoren in 70 landen wereldwijd.

Met als missie om het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te ervaren, investeert Booking.com in digitale technologie die helpt om het reizen zo naadloos mogelijk te laten verlopen en verbindt Booking.com reizigers met de grootste keuze wereldwijd van geweldige plekken om te verblijven.

De Booking.com website en app zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 28 miljoen aangemelde accommodaties, in meer dan 153.000 bestemmingen in 228 landen en gebieden wereldwijd.

Lees ook: Pitane Mobility sluit unieke overeenkomst met Karhoo

Grab pick up & Dropp-off