Print Friendly, PDF & Email

Naar aanleiding van het faillissement van Mobility ID B.V.  het bedrijf achter taxiboeken.nl, heeft de curator alle domeinnamen op een online  faillissementsveiling geplaatst. Van 15 t/m 18 november veilde BVA Auctions diverse domeinnamen en websites in de online faillissementsveiling van ‘Mobility ID B.V.’. De veiling werd georganiseerd in opdracht van curator mr. A.H.J. Dunselman van Schenkeveld advocaten te Alkmaar.

Geen reactie op vraag verkoop of doorstart bedrijf

In de veiling werden 26 domeinnamen en 2 websites aangeboden waaronder, naar eigen zeggen van de curator, de succesvolle en nog actieve website taxiboeken.nl. Op vragen van geïnteresseerden om in gesprek te gaan over een totale overname of een eventuele doorstart van het bedrijf Mobility ID B.V. werd door curator mr. A.H.J. Dunselman niet gereageerd. De domeinnaam taxibooeken.nl werd ondertussen verkocht voor € 30.733,-

Pas nadat bekend werd gemaakt dat het contract met het Ministerie van Defensie meteen werd overgedragen aan De Vier Gewesten kwam op de dinsdag volgend op het faillissement, na herhaald verzoek van een van de partijen, antwoord op de gestelde vragen. Als reactie op de gestelde vraag kwam het antwoord dat alles op BVA zou komen. 

Heeft de curator hier alle mogelijkheden onderzocht?

Een curator moet het faillissement netjes afwikkelen en de belangen van de schuldeisers zo goed mogelijk behartigen. Als een faillissement is uitgesproken, neemt de curator de bevoegdheden over. Om actief te verzamelen, zal de curator de inventaris en voorraden van de onderneming verkopen. Als dit mogelijk is, zal hij deze activa verkopen in het kader van een doorstart zodat hij ook een bedrag kan vragen voor de resterende goodwill van het bedrijf.

Lees ook  Eindelijk echt 5G in Nederland: veiling van 3,5 GHZ-band succesvol afgerond

BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Nederland en veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken. De website heeft maandelijks ruim 5 miljoen bezoekers en meer dan 1,2 miljoen geregistreerde. Maandelijks worden ruim 860.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 95 landen.

Lees ook: Faillissement na uitstel van betaling voor taxiboeken.nl