Vanaf 25 oktober 2020 mogen er na 23.00 uur geen geplande vluchten meer landen op Eindhoven Airport. Dat staat volgens het ANP in de vergunning die het kabinet voor 2020-2021 aan de luchthaven heeft verleend. Het voorschrift is bedoeld om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken.

De NOS gaf aan dat oud-staatssecretaris Van Geel het kabinet adviseerde eerder dit jaar om het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport te beperken. Het schrappen van de late landingen was opgenomen in dat advies.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Visser dat het eigenlijk de bedoeling was om al in de zomer de landingen na 23.00 uur te schrappen. Maar luchtvaartmaatschappijen hebben meer tijd nodig om hun schema’s aan te passen, aldus Visser. Daarom mogen er tot en met de zomer dagelijks vier vluchten landen na 23.00 uur.

Lees ook: Aspire business lounge in Eindhoven Airport geopend

luchtvaart
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Maaibeleid is vaak een strijd tussen gemeente en bewoners