Print Friendly, PDF & Email

Overgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat de Poolse nationale luchtvaartmaatschappij Lot haar Duitse branchegenoot Condor heeft over. Daarmee komt het voormalige onderdeel van de failliete Britse reisorganisator onder de vlag van de Poolse staat die alle aandelen van Lot in handen heeft.

“We zijn verheugd dat Condor, de meest populaire vrijetijdsluchtvaartmaatschappij van Duitsland, stabiele, ervaren en dynamisch ontwikkelende partners heeft die de toekomst van ons bedrijf veiligstellen. Samen zullen we twee keer zoveel passagiers bedienen, waardoor we een van de grootste luchtvaartgroepen en de toonaangevende groep van vrijetijdsluchtvaartmaatschappijen in Europa vormen. Onze partners en klanten kunnen hun vakantievluchten veilig plannen met Condor ”, zegt Ralf Teckentrup, Chief Executive Officer Condor.

De combinatie van LOT en Condor zal een van de toonaangevende Europese luchtvaartgroepen creëren met ongeveer 20 miljoen passagiers per jaar. Condor zal blijven handelen onder zijn huidige leiderschap en tegelijkertijd profiteren van uitgebreide connectiviteit en operationele synergieën tussen de luchtvaartmaatschappijen. Condor-klanten zullen blijven profiteren van de kwaliteit, service en betrouwbaarheid van Condor, waardoor het bedrijf het belangrijkste merk is voor vakantiereizen en de voorkeurspartner voor touroperators in Duitsland en daarbuiten.

Het door PGL ingediende bod om Condor over te nemen is geselecteerd als het meest aantrekkelijk voor Condor, zijn werknemers, partners, leveranciers en klanten. De transactie zal naar verwachting tegen april 2020 worden afgerond zodra de gebruikelijke antitrustgoedkeuringen zijn verkregen en Condor de beschermende schildprocedure verlaat. Dankzij de investering van PGL kan Condor de van KfW ontvangen lening volledig terugbetalen.

Lees ook: British Airways en Iberia neemt Spaanse Air Europa over