Print Friendly, PDF & Email

De afgelopen periode is er een verstoring geweest op het T-Mobile Netwerk, waardoor de BCT’s in de taxi’s hun verbinding veelvoudig verloren. Het onderzoek werd zelfs tot aan het directie niveau geëscaleerd en T-mobile gaf aan metingen in het veld uit te voeren om de daadwerkelijke oorzaak te vinden. 

Ondanks de afhandeling  volgens de provider alle prioriteit kreeg, bleven de problemen hardnekkig aanhouden en waren veel taxichauffeurs de afgelopen weken totaal onbereikbaar voor hun regiecentrale of taxibedrijf. Binnen de branche werd de storing vertaald als een boordcomputer-of centrale software storing waarbij zowel de BCT fabrikant als de software huizen machteloos waren.

Gezien de omvang van de problemen en het lopende onderzoek bleek bij navraag van onze Pitane Blue redactie aan het adres van T-Mobile het bedrijf volhouden dat er niets aan de hand was.

“Wij herkennen ons niet in de klachten die jullie beschrijven. Wij hebben uit die omgeving geen meldingen van klanten ontvangen. Indien klanten toch problemen ervaren, dan horen we dat natuurlijk graag, zodat we die zo snel mogelijk op kunnen lossen. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de vaste contactpersoon bij onze T-Mobile klantenservice.”, aldus Janneke Versteeg – Corporate Communicatie T-Mobile.

Afgelopen maandag gaf T-Mobile aan in de loop van de dag van 28-01 een fix te plaatsen waardoor de verstoring opgelost zou moeten zijn. Vandaag heeft T-mobile de oplossing geplaatst en gaf aan dat de verbindingen sinds 10:30 stabiel moeten functioneren. Alhoewel wij zullen blijven monitoren, gaf de getroffen BCT fabrikant aan  dat de eerste bevindingen positief zijn.

Rotterdamse taxi’s  onbereikbaar tijdens Eurovision

Lees ook  Historisch: Carola Schouten voorgedragen als eerste vrouwelijke burgemeester Rotterdam

Het Eurovisiesongfestival 2020 is de 65e editie en dit jaar koos de organisatie voor Ahoy Rotterdam als locatie voor het evenement. Wanneer dergelijke problemen  zoals in de afgelopen weken zich in Rotterdam opnieuw zouden voordoen tijdens het aankomende Eurosong, zijn de problemen voor de vervoersbedrijven niet te overzien.

Werken aan het netwerk

T-Mobile introduceert een 5G ready abonnement in Nederland. Dit nieuwe abonnement is een uitbreiding van het zeer populaire Unlimited abonnement. Naast direct toegang tot het 5G netwerk zodra dit beschikbaar is, biedt dit abonnement niet alleen zorgeloos bellen in Nederland en in de EU maar ook naar de EU en veiliger internetten. Dit nieuwe uitgebreidere Unlimited abonnement is beschikbaar vanaf februari.

Lees ook: Veel klachten over storingen aan de boordcomputer taxi