Print Friendly, PDF & Email

President Cyril Ramaphosa en Duitse kanselier Angela Merkel werden afgelopen week verwelkomd door BMW Group-bestuursleden Ilka Horstmeier en Milan Nedeljković om de ingenieurs van de toekomst te ontmoeten in BMW Group Plant Rosslyn in Tshwane. 

Kanselier Merkel is in het land tijdens een staatsbezoek gericht op onderwijsprogramma’s en maakte van de gelegenheid gebruik om de begunstigden van BMW’s meerdere onderwijs- en trainingsprogramma’s bij Plant Rosslyn te ontmoeten.

Tijdens het bezoek aan de fabriek konden hun excellenties de Bodyshop bezoeken, die de afgelopen jaren is uitgebreid tot een onderdeel van een R6.1bn-investering in de fabriek. In de Bodyshop konden ze Ditshego Sebothoma en Tiisetso Mafolo ontmoeten, die het BMW Graduate Program hebben doorlopen en die momenteel in de Bodyshop werken.

Training en opleiding staan centraal in de toewijding van BMW Group SA aan Zuid-Afrika. Kanselier Merkel en president Ramaphosa ontmoetten stagiairs bij de BMW Group Training Academy en leerden stagiairs kennen die van cruciaal belang zijn voor de motorindustrie.

“Het voor ons meer is dan alleen het produceren van voertuigen voor puur rijplezier. Het gaat erom een integraal onderdeel van de samenleving te zijn en het levensonderhoud van onze werknemers, hun families en hun omliggende gemeenschappen te verbeteren. “, aldus Dr. Milan Nedeljković, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Productie.

Ilka Horstmeier, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Human Resources, zei dat onderwijs de motor is die onze samenleving drijft en de economie voorbereidt op de toekomst  in Zuid-Afrika en wereldwijd. Tim Abbott, CEO van BMW Group South Africa en Sub-Sahara Afrika, zei dat het bedrijf vereerd was om de gasten te ontvangen.

Lees ook: Zizi Fernandes drijvende kracht achter Mama Taxi

Dr Milan Nedeljković