De rechtbank heeft beslist dat het vervoer over vaste routes rond Arnhem-Zuid per augustus gewoon aan Willemsen-de Koning mag worden vergeven. Concurrent Noot uit Ede spande een kort geding aan tegen Doelgroepenvervoer Regio Arnhem-Nijmegen (DRAN), omdat dat het bedrijf naar eigen zeggen onterecht enkele miljoenen zou mislopen.

De rechter vond nieuwe onderhandelingen niet nodig en stelt dat DRAN het gebied aan Willemsen-de Koning mag toewijzen. De nieuwe contracten die DRAN met vervoerders afsluit voor verschillende routes moeten per augustus in gaan.

De achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen en de provincie Gelderland werken samen aan het regionale doelgroepenvervoer. Hiervoor is de Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen opgericht. Ze organiseren vervoer voor bijzondere groepen in de regio. Het zijn mensen die gebruik maken van de Wmo, de Jeugdwet, het leerlingenvervoer, kleinschalig OV en maatwerkvervoer volgens de Participatiewet.

Willemsen – de Koning vervoert met zorg

Het bedrijf neemt graag afscheid van de motor, en verwelkomt het duurzame Groengas. Inmiddels rijdt de helft van het wagenpark op deze milieuvriendelijke brandstof. Een brandstof die niet alleen onze planeet, maar ook de medemens tegemoetkomt. Het geeft namelijk minder lawaai en minder onaangename geuren. Deze GroenGas-tendens zetten zij, als pioniers in de taxibranche, sinds 2010 in. Anno 2019 zijn zij de trotse eigenaar van de grootste vloot aan kleinschalige GroenGas-voertuigen in Nederland. Vervoeren met zorg voor mens én milieu.

Lees ook: Contracten failliete TCR vanzelf naar andere vervoerders

Lees ook  Hoge Raad vernietigt eerdere uitspraak in zaak Silo Tank
Print Friendly, PDF & Email