Print Friendly, PDF & Email

Het coronavirus kent geen grenzen, maar daar denken de Vlamingen in de grensstreek met Zeeuws-Vlaanderen anders over nadat de federale overheid het besluit nam om de volledige horeca te sluiten. Onder druk van de Vlaamse zijde nemen de Nederlandse autoriteiten maatregelen om de toevloed van Belgen te beperken. 

Nu de Belgische regering winkels, restaurants en cafés heeft gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijken heel wat Vlamingen hun heil te zoeken in Zeeuws-Vlaanderen.

In Maastricht bleek het mee te vallen, maar onder meer Sluis, Terneuzen en Hulst zijn vanmiddag zowat overspoeld met Belgen. Gevolg: overvolle parkeerterreinen en een drukte van jewelste in winkelstraten, op terrassen en in cafés. Inmiddels werd bekend dat de Veiligheidsregio Zeeland ondertussen maatregelen nam om de toestroom van Belgen tegen te houden.

Dit virus stopt niet aan de grenzen. Het Nederlands Instituut voor Volksgezondheid heeft haar inwoners vandaag ‘sociale beperkingen’ opgelegd. Iedere Belg die denkt dat het een goed idee is om naar #Nederland te gaan heeft het fout. Blijf thuis, doe dit niet”., aldus Pieter de Crem – CD&V.

Lees ook: Minder reizigers in het Openbaar Vervoer door coronavirus