Print Friendly, PDF & Email

Probeer tijdens deze coronacrisis maar eens uit te leggen aan de belegger dat Uber een van de betere beleggingen is op de beurs. Terwijl de aandelen van supermarkten zoals Ahold Delhaize en Colruyt sterk dalen, maakt de stijging van het aandeel Uber het verlies in de portefeuille weer gedeeltelijk goed.

Chauffeurs krijgen momenteel vanwege de coronacrisis in de 67 landen waar het werkt veel minder ritten. Zij vrezen bovendien besmet te worden door de klanten die ze wel krijgen. Het aandeel kreeg sinds 20 februari, na de forse uitbraak van het coronavirus, nog zware klappen op de beurs: het zakte in New York van $40 naar deze week $14 per aandeel. Ondertussen staat het aandeel vandaag op $21.49 en blijft stijgen.

Uber eats draait sterke omzetten

Khosrowshahi meldt dat zijn maaltijdbezorgdienst Uber Eats sterke omzetten draait vanwege het toenemend aantal mensen dat thuis opgesloten zit door het virus. Uber Eats meldde vrijdag in Nederland zijn platform te openen voor restaurants die afhaalbestellingen bieden.

De koers van het aandeel Uber herstelt zich daarmee op de beurs van een koersval eerder deze maand. Het aandeel is dit jaar 50 procent minder waard geworden. Het aandeel Uber heeft een flinke sprong gemaakt na een verklaring van topman Dara Khosrowshahi donderdag over de kasreserves van het bedrijf.

Lees ook: Uber biedt chauffeurs met coronavirus ziekteverlof