De lege straten in Milaan beginnen langzaam te wennen voor de bewoners nu tijdens de ‘lock-down’ iedereen binnen moet blijven en auto’s in de stad worden verbannen. Normaal komen zo’n 700.000 wagens per dag de binnenstad inrijden die zorgen voor files en vervuiling. Fietsers, elektrische scooters en steps gaan meer ruimte krijgen en auto’s moeten binnenkort wijken. In Milaan hopen ze dit te realiseren door de aanleg van ruim 35 kilometer aan fietspaden.

De Milanezen houden door deze ingrepen ook nog rekening met de coronamaatregelen die gelden wat de afstand houden van elkaar betreft. Het verbouwen van het centrum kan door de huidige omstandigheden sneller dan normaal worden gerealiseerd en dus hopen de Milanezen eind deze zomer alles gerealiseerd te hebben voor een fietsvriendelijke binnenstad.

fijnstof grens overschreden

Sinds februari 2019 is de mileuzone in Milaan vergroot en mogen de meest vervuilde auto’s (euro 0 benzine, euro 0,1,2,3 diesel) niet meer Milaan in van maandag tot vrijdag tussen 07.30 tot 19.30. In het weekend en op feestdagen geld dit verbod niet. De inwoners hebben vaak last van te hoge concentratie van fijnstof in de stad. Afgelopen jaar werd de grens zelfs 60 dagen overschreden.

In de stad hangt een vervuilde nevel, beter bekend onder de naam smog (een samentrekking tussen fog=mist en smoke = rook), die is ontstaan door een combinatie van hoge temperatuur, luchtvervuiling en weinig wind.

eens wordt Italië zoals het ooit is geweest

Italië, misschien wel het meest veelzijdige land van Europa. Het land werd tijdens de pandemie zeer zwaar getroffen. Het land staat bekend om de heerlijke Italiaanse keuken, prachtige natuur en cultuur, Romeinse gebouwen en goedgeklede mensen. Je kunt er heerlijk ontsnappen op de eilanden Sicilië en Sardinië, een citytrip door modestad Milaan en cultuurstad Rome maken of romantisch punteren in Venetië. Het Italiaans Verkeersbureau helpt je op weg naar het zoeken van de ideale vakantiebestemming. Ter plekke kun je altijd terecht bij het plaatselijke VVV-kantoor voor actuele evenementen en nog meer sightseeing tips.

Lees ook: Brussel voert bestuurderspas voor VVB-chauffeurs in

Milaan centrum - lock-down
ook beschikbaar voor Android
Print Friendly, PDF & Email