Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Sunweb Group bevriest prijzen van geannuleerde reizen gedurende een jaar. Reizigers die hun vakantie in het water zagen vallen, zullen dus voor dezelfde prijs opnieuw dezelfde vakantie kunnen boeken. Wanneer de hotels of de vluchten duurder worden, blijft het oorspronkelijke tarief van kracht. De reiziger zal dus niet moeten bijbetalen. Ook eventuele vroegboekkortingen gaan niet verloren.

De touroperatoren van Sunweb Group (Sunweb, Eliza was here en Totally) gaan een jaar lang de prijzen bevriezen van de geboekte vakanties die wegens de coronacrisis geannuleerd werden. Dat heeft de groep bekendgemaakt. De grootste zorg van klanten was dat het inleveren van een voucher niet de waarde zou hebben na de coronacrisis van de oorspronkelijk geboekte reis.

“Als de prijzen dalen zullen de reizigers nog altijd gebruik kunnen maken van de voucher en zullen ze het verschil kunnen terugvragen”, zegt Tim Van den Bergh, de CCO van de groep.

Reizigers kunnen met de waardebon ook een andere vakantie boeken. Maar in dat geval worden wel de laatste tarieven van kracht. Wie de tegoedbon na een jaar niet gebruikt, kan dan weer vragen om een volledige terugbetaling.

overname Corendon Holding

De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt om toestemming gevraagd voor de overname. Aanbieder van zonvakanties Corendon Holding B.V. is volledig eigendom van Corendon Holiday Group B.V. en biedt vakanties aan met vertrek vanuit België en Nederland naar meer dan 40 zonbestemmingen, voornamelijk in het Middellandse Zeegebied, maar ook naar lange-afstandsbestemmingen.

Lees ook: ACM verzoek Sunweb Group voor overname Corendon Holding

Sunweb Rotterdam